Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ομάδες αποστράτων αναλαμβάνουν την περιφρούρηση

Μία ομάδα που έχει στις τάξεις της απόστρατους στρατιωτικούς και άτομα που έχουν υπηρετήσει στα σώματα ασφαλείας έχει αναλάβει τη φύλαξη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα.
Η ομάδα που ανέβαλε την φύλαξη αυτοαποκαλείται «Πατριωτική Ένωση- Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις-ΕΛ.ΛΑ.Σ» και όπως τόνισε ο Οδυσσέας Τηλιγάδας μέλος της, όσοι θα αναλάβουν την περιφρούρηση της συγκέντρωσης είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και θα κινούνται μέσα στο πλήθος.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος στόχος είναι να προστατευθεί το συλλαλητήριο από το «παρακράτος», ενώ ανέφερε πως όποιος εθελοντής θέλει να συμμετέχει στη φύλαξη θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές και να δώσει τα πλήρη στοιχεία του.
Η Ένωση αυτοχαρακτηρίζεται «πολιτικός φορέας, χωρίς κομματική ταυτότητα» και σε ανακοίνωσή της, που κυκλοφορεί σε ακροδεξιές ιστοσελίδες του διαδικτύου, αναφέρει πως «η επιτυχία του συλλαλητηρίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στους απανταχού της Γης Έλληνες και Φιλέλληνες, ότι η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι όρθια στον αέναο αγώνα της για το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό».
Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, απευθύνει κάλεσμα σε «φίλους και γνωστούς να συμμετάσχουν χωρίς κομματική ταυτότητα παρέχοντας την βοήθειά τους στην εύρυθμη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου».
«Για τη συγκρότηση των ομάδων περιφρούρησης απαιτείται η άμεση αποστολή των ονομάτων και τηλεφώνων σας. Ο τελικός συντονισμός των ομάδων επιτήρησης θα γίνει έξωθι του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 11.30 της 4ης Φεβρουαρίου», λέει η ανακοίνωση αποκαλύπτοντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εθελοντές.