Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σέρβος πρόεδρος: θα γινόταν Κόσοβο η Συρία αν δεν επενέβαινε η Ρωσία και το Κράτος της Daesh θα υπήρχαν κράτη που θα τ΄αναγνώριζαν

Χωρίς τη στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία η χώρα θα είχε υποστεί την ίδια τύχη που επιφυλάχθηκε σε άλλα κράτη που αφέθηκαν χωρίς προστασία απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας ανέφερε στα ρωσικά μίντια ο σέρβος πρόεδρος Tomislav Nikolić.
"Aν η Ρωσία είχε παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια η τρομοκρατική οργάνωση Daech θα είχε βάλει στο χέρι τη Συρία. και ομοίως είναι πιθανό ότι κάποιες χώρες θα αναγνώριζαν αυτό το νέο κράτος που θα είχε δημιουργηθεί ", αποκάλυψε.
Και πρόσθεσε: "Γνωρίζετε ότι από τότε που οι τρομοκράτες του Κοσσυφοπεδίου πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα ημικράτος αναγνωρίστηκε αυτό από κάποια φονταμενταλιστικά κράτη όπως και προοδευτικά  .Δεν αμφιβάλω πια ότι θα φθάσει η μέρα όπου κάποιος στον ισλαμικό κόσμο θα καταλάβαινε ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κράτος με τη βοήθεια οπλοπολυβόλων και όπλων".
"Πιστεύω ότι η στρατιωτική  εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία είναι απαραίτητη καθώς η Ρωσία μάχεται κατά της τρομοκρατίας. Αναμφίβολα έχει μεγάλη αξία να την πολεμήσει τόσο στη Συρία όσο και στο εσωτερικό της Ρωσίας.Επιπλέον αυτή είναι η ίδια αρχή που ακολουθούν οι ΗΠΑ στέλνοντας δυνάμεις στη Συρία ",παρατήρησε.
Εκτίμησε ότι η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα πρέπει να ενταθεί σε αυτό το επίπεδο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ότι τα ρωσικά μαχητικά και τα αμερικανικά θα μπορούσαν να επιχειρούν από κοινού. sputnik 8.3.16
Με μια διαφορά οι ΗΠΑ και η συμμαχία τους επιχειρούν παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία της συριακής επικράτειας παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο της αφού οι επιχειρήσεις τους γίνονται χωρίς τη συγκατάθεση του συριακού κράτους.Αποτελούν οι επιχειρήσει αυτές παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου σε αντίθεση με τη Ρωσία που ενεργεί στη  βάση συμφωνίας με τις συριακές αρχές και μετά από αίτημα των τελευταίων.