Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σκόπια: «Έλληνας υπουργός, ο Μουζάλας, χρησιμοποίησε (πάλι) το όνομά μας- ‘Μακεδονία’»

Ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας,  έγινε ξαφνικά ένα κορυφαίο ζήτημα στην Ελλάδα, όχι όμως για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά επειδή σε συνέντευξή του με την ελληνική τηλεόραση Σκάι,

αντί για Σκόπια ή Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, χρησιμοποίησε το όνομά μας (δηλαδή, Μακεδονία), σημειώνει το ‘Κανάλ 5’ των Σκοπίων.
 


 

Αυτό έφτανε για τη Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ, τη Χρυσή Αυγή και τον συνεργάτη της κυβέρνησης συνασπισμού (τον Πάνο Καμμένο) να προβούν σε άγρια επίθεση και ζήτησαν την παραίτησή του.
Χθες μετά τις δηλώσεις του Μουζάλα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, από το γραφείο του στις 2 μετά τα μεσάνυχτα δημοσιοποιήθηκε μια δήλωση του ζητώντας συγνώμη για το ‘ακούσιο λάθος’ του.
 

(Την ονομασία «Μακεδονία» αναφερόμενος στα Σκόπια και μιλώντας στον realfm 97.8 στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, φαίνεται ότι υιοθέτησε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας)
 


 

Αυτό το «λάθος» του Μουζάλα προκάλεσε  κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού ο Πάνος Καμμένος δημοσίευσε στο Twitter ότι ζητά την παραίτηση του υπουργού και επιμένει σε αυτό, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.