Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Που πάνε αυτα τα όπλα καταμεσής του Αιγαίου...πιάστηκαν στα Χανιά πολύ Δυτικότερα απο τον προορισμό που υποστηρίζουν

6.400 τυφέκια πιάστηκαν σε πλοίο στην Κρήτη!
Έξι χιλιάδες τετρακόσιες καραμπίνες και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κατέγραψε το Λιμενικό στο πλοίο με σημαία Τόγκο και την ονομασία «Κuki Boy» που από την Κυριακή βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας.
Η έρευνα ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με τις αρχές να προχωρούν στη δέσμευση των εμπορευματοκιβωτίων σύμφωνα με το "Χανιώτικα Νέα"
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό το Λίβανο και σύμφωνα με Λιβανέζικα ΜΜΕ πιθανόν το φορτίο του να συνδέεται με την ενίσχυση ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων που μετέχουν στη συριακή σύγκρουση.
Η Τουρκία ακόμα και τώρα απροκάλυπτα υποστηρίζει το ISIS, την Αλ Νούσρα και την Jays-Al-Sigour χωρίς καμία ενόχληση από την Δύση.
 
Όπως διαπιστώθηκε, είχε φορτώσει 6.400 κοντόκανες καραμπίνες σε ένα κοντέινερ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών σε ένα δεύτερο.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα κοντέινερ που θα ελεγχθούν, ενώ το πλοίο κίνησε την περιέργεια στις Αρχές γιατί έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια όλες τις ευρωπαϊκές σημαίες ενώ η έδρα της εταιρείας είναι στο Λίβανο. Είναι σαφές ότι η καταμέτρηση δεν έχει τελειώσει και θα προκύψουν ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.
pronews.gr