Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ποτέ πρόσφυγας, αλλα μαχητής της πατρίδας του

Βίντεο: Δείτε τον 62χρονο ελεύθερο σκοπευτή που έχει σκοτώσει 173 τζιχαντιστές σε ένα χρόνο. Ο ιρακινός Abu Tahseen μπήκε στον στρατό τον Μάιο του 2015 και από τότε αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο για τους τζιχαντιστές του ISIS

Για τον 62χρονο Abu Tahseen ο πόλεμος δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα σχεδόν σε όλη του τη ζωή ήταν μπλεγμένος σε κάποιον από τους πολέμους που είχε η χώρα του, το Ιράκ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει συμμετάσχει σε πέντε πολέμους, καταφέρνοντας να επιζήσει.
Η νέα φάση της δραστηριότητάς του τον βρίσκει στο πλευρό των σιιτικών δυνάμεων της γενέτειράς του να πολεμά τους τζιχαντιστές του ISIS. Kαι σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος (αλλά επιβεβαιώνουν και άλλοι μαχητές) αποτελεί το φόβητρο των αντιπάλων του. Όντας όχι στην πρώτη γραμμή του μετώπου αλλά σε ειδική αποστολή, έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο να σκοτώσει τουλάχιστον 173 τζιχαντιστές ως ελεύθερος σκοπευτής.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτουμε, ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Αbu, είναι ιδιαίτερα σίγουρος και αποτελεσματικός στην συγκεκριμένη αποστολή, έχοντας μεταβάλει σε ρουτίνα την εξολόθρευση των τζιχαντιστών από απόσταση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απολαμβάνει την στιγμή που η σφαίρα του χτυπά το θύμα και το τινάζει μέτρα μακριά, την ίδια στιγμή που ο ίδιος προσεύχεται στον Αλάχ για την ανάπαυση της ψυχής του..

Ο Abu με το ειδικό όπλο ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής του, και όπως περηφανεύεται είναι τόσο ακριβής ώστε οι μαχητές του ISIS φοβούνται να περάσουν σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή που έχει στον έλεγχό του. Έχοντας πολεμήσει σε πέντε διενέξεις (στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, στην εισβολή στο Κουβέιτ, στον πόλεμο του Κόλπου και τον σημερινό) ο Abu έχει πλέον συμφιλιωθεί με την εικόνα του πολέμου και του θανάτου.

Όσο για την λίστα των νεκρών από το όπλο του μάλλον θα έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς το βίντεο που είδε μόλις τώρα το φως της δημοσιότητας έχει τραβηχτεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι αν και του δόθηκε άδεια για ένα μήνα να ξεκουραστεί και να φύγει από το πεδίο της μάχης, αυτός δεν άντεξε μακριά από το όπλο του παρα μόλις 12 ημέρες, επιστρέφοντας στο καθήκον του.


 
 
 protothema.gr