Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Πανωλεθρία υπέστη ο τουρκικός Στρατός σε ενέδρα του ΡΚΚ - λόχος των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων 26 νεκροί και πολλοί τραυματίες

Πανωλεθρία υπέστη ο τουρκικός Στρατός στην περιοχή Ορεμάρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράν όπου στις συγκρούσεις με τους μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν 26 Τούρκοι στρατιώτες όταν ένας ολόκληρος λόχος των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων περικυλώθηκε και αποδεκατίστηκε.
Οι Κούρδοι μαχητές κύκλωσαν τους Τούρκους στρατιώτες από τρεις λόφους πριν τους επιτεθούν.
Πρόκειται για τα υψώματα Martyr Bager, Martyr Rahime και Martyr Zerdeşt.
 
Οι Κούρδοι χώρισαν τους μαχητές τους σε τρεις ομάδες και χτύπησαν από συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
 
Η πρώτη κουρδική ομάδα επιτέθηκε από το ύψωμα Martyr Bager και οι Τούρκοι εγκατέλειψαν άμεσα τις θέσεις τους χωρίς να εμπλακούν στρατιωτικά.
 
Η δεύτερη ομάδα επιτέθηκε μετά τι 20:00 από το ύψωμα Martyr Rahime καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις και ασυρμάτους και τις σκηνές των στρατιωτών με βλήματα όλμων σκοτώνοντας τους πρώτους 6 Τούρκους στρατιώτες.
 
Αφού με τις δύο πρώτες επιθέσεις συγκέντρωσαν τον τουρκικό λόχο σε μια δυσχερή για αυτόν θέση του επιτέθηκε η τρίτη ομάδα των Κούρδων από το ύψωμα του Zerdeşt.
 
Οι μάχες διήρκησαν μέχρι το πρωί και σκοτώθηκαν άλλοι 20 Τούρκοι στρατιώτες.
 
Με την έελυση του πρώτου φωτός οι Κούρδοι εγκατέλειψαν την περιοχή καθώς κατέφθασαν τουρκικά μαχητικά και τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα που άρχισαν τον σφοδρό βοβμαρδισμό των τριών υψωμάτων.
 
Στην συνέχεια τουρκικά μεταφορικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν για να μεταφέρουν πίσω νεκρούς και τραυματίες.
 
Η έλευση των εναέριων επιθετικών μέσων ήταν και ο λόγς που οι Κούρδοι έφυγαν και δεν επεδίωξαν τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό του τουρκικού στρατιωτικού αποσπάσματος.
 
Τα υψώματα  Martyr Gafur και Martyr Rahime συνεχίζουν να βομβαρδίζονται ανηλεώς από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.
 
Οι Κούρδοι αντάρτες αφιέρωσαν τη μάχη που έδωσαν στους άμαχους που σκοτώνονται στις πόλεις της ΝΑ Τουρκίας από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και στις πολιτοφυλακές που υπερασπίζονται ένοπλα τους δρόμους τους.
.pronews.gr