Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Για να ανησυχεί ο Μουζάλας για τους λάθρομεταναστοπρόσφυγοτζιχαντιστές τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά

Ανήσυχος ο Μουζάλας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε Νήσο Ελις
«ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»Ανήσυχος εμφανίστηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης,
όπως μεταφέρει σήμερα η «Αυγή» σε δημοσίευμά της. 
Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σε «Νήσο Έλις» της Ευρώπης, τονίζοντας παράλληλα πως «όλα εξαρτώνται από το ποια δύναμη θα νικήσει στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε με αυτήν που δεν θέλει νησιά Έλις. Αν νικήσει η δύναμη που θέλει να κάνει νησιά Έλις, είναι πιθανό να έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε». Ως Ελλάδα, είπε, αυτό το «αντιπαλεύουμε και προσπαθούμε να κάνουμε συμμαχίες εντός ΕΕ. Εκτιμούμε ότι θα το πετύχουμε».
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας για πολιτικά παιχνίδια, αναφέροντας πως λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές περίπου 70.000 πρόσφυγες βάδιζαν προς τον Έβρο και τους γύρισε πίσω τελευταία στιγμή η τουρκική κυβέρνηση.
H ιστορία του νησιού Ελις
Η νήσος Ελις (Ellis Island) βρίσκεται στα ανοιχτά του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη και υπήρξε ο κύριος σταθμός υποδοχής των μεταναστών που έφταναν στην Αμερική από τα τέλη του 19ου αιώνα και κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου.
Εγκαινιάστηκε την 1η Ιανουαρίου του 1892 και ως τις 12 Νοεμβρίου του 1954, οπότε έκλεισε, υποδέχθηκε πάνω από 20 εκατομμύρια μετανάστες απ' όλο τον κόσμο. Εκεί υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να εγκριθεί η είσοδός τους στις ΗΠΑ.
Από το 1924 χρησιμοποιήθηκε μόνο για κρατουμένους και πρόσφυγες. Η υποδοχή των συνηθισμένων μεταναστών γινόταν σε άλλους σταθμούς.To Eλις σήμερα:

Πηγή: Ανήσυχος ο Μουζάλας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε Νήσο Ελις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248026/anisyhos-o-moyzalas-i-ellada-kindyneyei-na-metatrapei-se-niso-elis#ixzz3yWd9ZYhr