Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Για ποια Συνθήκη Σένγκεν μιλάμε; - Η Τουρκία ετοιμάζεται να μας "στείλει" άλλα 8 εκατομμύρια λάθρο-πρόσφυγες (vid)

Στην δυσοίωνη για την χώρα μας αποκάλυψη προχώρησε ο τουρκικός Τύπος ότι ήδη στην γειτονική χώρα βρίσκονται 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία και αναμένονται άλλα οκτώ εκατομμύρια που θα αναγκαστούν εγκαταλείψουν την χώρα λόγω της καταστροφής των σπιτιών τους
από τον πόλεμο που η Τουρκία και η Δύση δημιούργησαν για να ανατραπεί ο Μ.Άσαντ, και όλοι αυτοί θα κατευθυνθούν στην Ελλάδα προκύπτοντας έτσι το ερώτημα για ποια Συνθήκη Σένγκεν μιλάμε;
 
Με την επισήμανση ότι όσο συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, το ρεύμα αυτό αντί να μειώνεται θα αυξάνεται γίνεται κατανητό ότι η Ελλάδα οσο βρίσκεται στην εθνοκτόνο αυτή Συνθήκη, θα αποτελεί πόλο έλξης του κάθε δύστυχου σε αυτόν τον πλανήτη.
 
Αυτή την στιγμή ήδη βρίσκονται στην Τουρκία 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων επιδιώκουν με κάθε μέσο να προωθηθούν στην Ελλάδα ενώ το ρεύμα συνεχώς διογκώνεται καθώς τα μέτωπα είναι πάρα πολλά χάρης την "φαεινή" εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ που την υπερασπίζεται. 
 
Οι περισσότεροι από αυτούς τους πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Ιράκ και Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν προσφυγές και από άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας και της βορείου και κεντρικής Αφρικής.
 
Μεγάλο μέρος αυτών των προσφύγων έχει ήδη προωθηθεί στην Ελλάδα απ'οπου έχουν ήδη περάσει 920.000 κι οι υπόλοιποι περιμένουν στην σειρά για να βρεθεί μέσο να περάσουν και αυτοίι στο ελληνικό έδαφος.
 
Τα παρακάτω νούμερα που αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες είναι αποκαρδιωτικά, καθώς μια "εισβολή" βρίσκεται σε εξέλιξη
 
357 χιλιάδες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη , 83 χιλιάδες στην Σμύρνη, και χιλιάδες άλλοι στην Μερσίνα και στην Προύσα. 
 
Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται στις συνοριακές με τη Συρία περιοχές, ενώ χιλιάδες έχουν προωθηθεί και στην τουρκική πρωτεύουσα, την Άγκυρα
 
Κανείς δνε θέλει να παραμείνει στη Τουρκία,και έχουν ως τελικό προορισμό την Γερμανία. Η ΜΙΤ φυσικά τους στέλνει όλους σε εμάς με κάθε τρόπο, και οι υποτιθέμενοι "Σύμαχοι" Ευρωπαίοι επίσης με κάθε τρόπο προσπαθούν να του κρατήσουν στο έδαφός μας με τελικό στόχο την εθνική μας εξόντωση, και την πλήρη θρησκευτική μας αλλοίωση.
 
Στρατόπεδα για πρόσφυγες και μετανάστες θα δημιουργηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε πρίν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Η δήλωση αυτή μπορεί να δείχνει πώς η κυβέρνηση ίσως και να αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της στη Σένγκεν ή διαβλεπει πώς θα αναγκαστεί σε έξοδο από τους Ευρωπαίους και ετοιμάζει κέντρα κράτησης.
 
Συγκεκριμένα ο κ.Μουζάλας αποκάλυψε πως το νέο στρατόπεδο για πρόσφυγες και μετανάστες θα δημιουργηθεί άμεσα στην Αττική, θα είναι κοντά στην Αθήνα όχι όμως μέσα στον οικιστικό ιστό. Η χωρητικότητά του θα είναι 1.000 με 1.200 άτομα και θα δημιουργηθεί όχι με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, αλλά την ολιγοήμερη φιλοξενία τους.
 
Παράλληλα δημιουργία στρατοπέδου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων προβλέπεται και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα γι αυτό το λόγο ο κ.Μουζάλας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.
 
Ενδεικτικό είναι και το κλίμα "δαιμονοποίησης" της Ελλάδος που δημιουργεί και ο γερμανικός Τύπος:
 
«Πολύ απλά, φταίνε οι Έλληνες» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Die Zeit στο οποίο ο δημοσιογράφος περιγράφει μιαν Ελλάδα που καλείται να επωμιστεί το βάρος σχεδόν ολόκληρης της προσφυγικής κρίσης όπως αναφέρει στην ελληνική έκδοσή της DW η Αλεξάνδρα Κοσμά.
 
"Κατά την ευρωκρίση οι Έλληνες είχαν συνηθίσει στις προειδοποιήσεις από τις Βρυξέλλες και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τώρα όμως το μικρό νοτιοευρωπαϊκό κράτος γίνεται και στη δεύτερη μεγάλη κρίση της ΕΕ, ο αποδιοπομπαίος τράγος», επισημαίνει η εφημερίδα. Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο αίτημα της ΕΕ, να διαφυλάξει η Ελλάδα καλύτερα τα σύνορα της και σχολιάζει: «Εάν δεν συμβεί αυτό τότε οι πολιτικοί της Αυστρίας, του Βελγίου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν έτοιμη τη γρήγορη λύση: έξω με τις κλωτσιές. 
 
Για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά όμως όχι από την ευρωζώνη, αλλά από τη ζώνη Σένγκεν». Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή λύση.
 
Στο επίκεντρο των σχολιαστών βρέθηκαν και οι δηλώσεις της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών. Με ιδιαίτερα καυστικό ύφος προς τα όσα καταλόγισε προς την Ελλάδα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, στο επάγγελμα υπουργός Εσωτερικών του 'μεγάλου έθνους των θαλασσοπόρων της Αυστρίας', γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι «μύθος» πως δεν μπορούν να φυλαχτούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως είπε στη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών.
 
Η αντίληψη που προφανώς επικρατεί στη Βιέννη ότι χρειάζονται απλά αρκετά πλοία στο Αιγαίο για να ελεγχθεί η ροή των προσφύγων, χαρακτηρίζεται ως αφελής, όχι μόνο από έλληνες πολιτικούς αλλά και από νομικούς του Διεθνούς Δικαίου.
 
Ακόμη και η αποστολή του μεγαλύτερου στόλου της ιστορίας δε θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο, όσο η Ευρώπη θέλει να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις ανθρωπιστικού δικαίου, ενδεχομένως μάλιστα να πετύχαινε και το αντίθετο».
 
«Τι να κάνουμε; Να τα βυθίσουμε τα πλοία;»
 
 Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ
 
Την αντίδραση της ελληνικής πλευράς στην πρόταση της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών για ενεργοποίηση ελληνικού στόλου στο Αιγαίο σχολιάζει και το Spiegel Online. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αποτυπώνει την αγανάκτηση αξιωματικού του ελληνικού λιμενικού: «Τι βλακείες είναι αυτές; Και τι να κάνουμε; Να τα βυθίσουμε τα πλοία; Ή μήπως να επιχειρήσουμε σε τουρκικά ύδατα;»
 
Στη συνέχεια όμως ο αρθρογράφος δείχνει να κατανοεί κατά κάποιον τρόπο τα αυστηρά σχόλια των Ευρωπαίων: «Από την άλλη βέβαια και οι Έλληνες έκαναν αρκετά που δικαιολογούν την ενόχληση των ευρωπαίων εταίρων. Ή μάλλον δεν έκαναν. Πολλά από τα συμπεφωνημένα μέτρα δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Από τα πέντε προγραμματισμένα Hotspot, λειτουργεί μόλις ένα κάπως αξιόπιστα στο νησί της Λέσβου» υπογραμμίζει ο γερμανός αρθρογράφος.
 
Σχολιαστής της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν «νομικά προβληματικό, πολιτικά καθόλου έξυπνο και ηθικά λάθος».
 
Και συνεχίζει: «Η συμφωνία του Σένγκεν δεν προβλέπει την αποχώρηση μελών. Αυτό θα είχε ως συνέπεια να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες σε μιαν Ελλάδα που έχει φτάσει ήδη στο όριο των δυνατοτήτων της. Δεκάδες χιλιάδες θα έπρεπε να περιμένουν στη χώρα για άγνωστο χρονικό διάστημα κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες».
 
Κατά την αποψη του σχολιαστή η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν θα ήταν ένα μήνυμα προς τις αγορές ότι μπορεί να ακολουθήσει και η αποχώρηση από το Ευρώ. «Πάλι θα ξεκινούσε μια συζήτηση για το ενιαίο νόμισμα. Θα επέστρεφε η τοξική συζήτηση στην Ευρώπη για το ποιος ευθύνεται για το αδιέξοδο, (πχ. άχρηστοι Έλληνες, ξερόλες Γερμανοί). 
 
Είναι καλύτερα η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη Σένγκεν. Επειδή όμως η Αθήνα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η Frontex για να αναλάβει τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Για κάτι τέτοιο όμως η Ελλάδα θα πρέπει να πεισθεί και όχι να της επιβληθεί το εν λόγω μέτρο» επισημαίνει η εφημερίδα.
 
Σημειώνεται ότι θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε προχθές ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό στην Ολλανδία όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτικό δίαυλο ο Γιάννης Μουζάλας.
 
«Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300-400.000 μεταναστών στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής. 
 
Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει το χρέος της με πρόσφυγες! Αυτήν την τουλάχιστον... «πρωτότυπη» πρόταση, διατυπώνει στο χθεσινό φύλλο των Financial Times, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Gideon Rachman. 
 
"Σε μια τέτοια περίπτωση, σημειώνει, θα πρέπει η μεν Ελλάδα να δεχτεί να σφραγίσει τα σύνορά της προς την Ευρώπη και να κρατήσει όσους μπαίνουν στο έδαφός της σε καταυλισμούς που θα δημιουργηθούν στα νησιά και ως αντάλλαγμα, η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχτεί να διαγράψει μέρος του χρέους".
 
Εάν ένα τέτοιο σχέδιο πραγματοποιηθεί τότε η Αθήνα θα μοιάζει με την Νέα Υόρκη στο "Απόδραση από την Νέα Υόρκη" του Τζον Κάρπεντερ όταν σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι ΗΠΑ είχαν μετατρέψει την πόλη σε μια τεράστια φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου μέχρι και οι γέφυρες ήταν ναρκοθετημένες για να αποτρέπουν την έξοδο των φυλακισμένων από το νησί του Μανχάταν
.pronews.gr