Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Εδώ δεν είναι Αθήνα είναι Μόσχα!

 Μόσχα: Δεν θα γίνει παρέλαση ομοφυλοφίλων.
Οι αρχές επίσημα απέρριψαν την αίτηση των εκπροσώπων των ομοφυλόφιλων για τη διοργάνωση της παρέλασης των ομοφυλόφιλων στις 25 Μαΐου και της διαδήλωσης στις 26 Μαΐου.
Αργότερα οι εκπρόσωποι των ομοφυλόφιλων υπέβαλαν αίτηση για την διοργάνωση της διαδήλωσης σε ένα από τα πάρκα που είναι ανάλογο με το Hyde Park του Λονδίνου. Έχουν ορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων μέχρι 1000 άτομα.Την διαδήλωση για την υποστήριξη των σεξουαλικών μειονοτήτων στην πρωτεύουσα οι εκπρόσωποι τους προσπαθούν μάταια να διοργανώσουν εδώ και μερικά χρόνια. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης της περιφερειακής ασφάλειας του δημαρχείου Ανδρέι Μαγιόρωφ δήλωσε: «Από την δική μας άποψη δεν υπάρχει ανάγκη για τη διοργάνωση τέτοιου είδους διαδήλωσης στην πόλη». Οι αρχές της Μόσχας ούτε μία φορά δεν έδωσαν άδεια για την διοργάνωση της διαδήλωσης των ομοφυλόφιλων.

Μερικές φορές οι διαδηλώσεις γίνονταν χωρίς άδεια και το αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη των συμμετεχόντων. Εκτός τούτου στους συμμετέχοντες έχουν επιτεθεί αρκετές φορές οι άνθρωποι που δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους.

Τον Αύγουστο του 2012 το Δικαστήριο της Μόσχας αναγνώρισε ως νόμιμη την απαγόρευση για την διεξαγωγή των παρελάσεων των ομοφυλόφιλων στη Μόσχα.
briefingnews.gr