Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το θυμάστε το παράπονο του Ερντογάν στον ΓΑΠ. Να μην αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ τις παραβιάσεις και εγένετο το θέλημα του απο τους καναλάρχες!!!

 Υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών στο Αγαθονήσι. Ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίστηκε.
Σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 RF-4 και 2 F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Νότια Σάμου.
Στις 08:43 τα 2RF-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι σε ύψος 8000 ποδών. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 09:23 Ανατολικά Ρόδου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247.gr
 
 
Νέα πρόκληση Ερντογάν: υποδεικνύει και στα ελληνικά ΜΜΕ τι να γράφουν!!!
Νέα απαράδεκτη παρέμβαση του Τούρκου Πρωθυπουργού μετά τις παραινέσεις που απεύθυνε χθες προς τα …ελληνικά πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τον φίλο του τον Γιώργο για τα μέτρα.
Σήμερα προέτρεψε τους Έλληνες δημοσιογράφους να προβάλλουν τη θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να μην αναπαράγουν μόνο ειδήσεις για παραβιάσεις του εναερίου χώρου. «Στα επτάμισυ χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;» είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους,
Προσέξτε ακόμα τις είπε: «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά».
Με άλλα λόγια, παίρνοντας την σκυτάλη από τον φίλο του τον Γιώργο που είπε χθες ότι η Τουρκία … φοβάται μην κάνει απόβαση η Ελλάδα στα μικρασιατικά παράλια, ο Ερντογάν μας είπε σήμερα ότι δεν φταίνε οι Τούρκοι που έχουν κάνει το Αιγαίο σουρωτήρι, αλλά οι Έλληνες που τολμούν και τους αναχαιτίζουν.
Τι άλλο θα ακούσουμε επί ελληνικού εδάφους κ. Παπανδρέου;
Το ρεπορτάζ
Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις διευθυντών ελληνικών ΜΜΕ περί των υπερπτήσεων, ο κ. Ερντογάν απάντησε προτρέποντας τα ΜΜΕ να αποδίδουν τη θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να μη λειτουργούν μόνον ως «ραντάρ», αναπαράγοντας ειδήσεις για παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς -όπως είπε- «στα επτάμισι χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;». Σημείωσε, δε, πως θα εξετάσει την πρόταση Παπανδρέου για την υποβολή σχεδίων πτήσεων.
«Δεν είμαστε οι δύο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα λειτουργούμε μέσω του ΝΑΤΟϊκού σταθμού, που μεταφέρει εκατέρωθεν τις πληροφορίες για τις υπερπτήσεις μας. Δεν βλέπω, όμως, γιατί να μην αλληλοενημερωνόμαστε για τις πτήσεις μας, ταυτόχρονα με την ενημέρωση προς το ΝΑΤΟ» δήλωσε.
Πρόσθεσε πως θα εξετάσει το θέμα με τους αρμόδιους αξιωματούχους, όταν επιστρέψει στην Αγκυρα. Επιπλέον, επανέλαβε ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά» και τόνισε πως «αν εξαλείψουμε αυτή τη διαφορά, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την ειρήνη».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο του στρατού, παρέπεμψε στο «σχέδιο Βαριοπούλα», διευκρινίζοντας ότι «θέλαμε μια καθαρή κυβέρνηση», που δεν θα ποδηγετείται, καθώς «η δημοκρατία πρέπει να αναπτύσσεται παράλληλα με την οικονομία. Είμαι επτάμισι χρόνια πρωθυπουργός και δεν με έχει εξουσιάσει κανείς».
Ως προς τις διερευνητικές συνομιλίες, ο κ. Ερντογάν παρατήρησε ότι έχουν γίνει 44 συναντήσεις, σημειώνοντας ότι «η πιο εποικοδομητική εποχή είναι επί θητείας Γ.Παπανδρέου» και πως τώρα «κάνουμε ένα νέο βήμα, γιατί θέλουμε να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης. Υπάρχουν φοβίες κι από τις δύο πλευρές, θα ξεπεραστούν όμως. Δώστε λίγο χρόνο σε εμάς και τους συνεργάτες μας».
Σημείωσε ακόμη ότι έχει προτείνει στην ελληνική πλευρά να διευκολύνει η χώρα του την ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών, διαπιστώνει, όμως, ότι η πρότασή του αντιμετωπίζεται με καχυποψία. «Γιατί ενοχλείστε;» διερωτήθηκε.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τη στάση του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πως «ο Έρογλου είχε διαφορετική στάση επί Ταλάτ, εμείς, όμως, ως εγγυήτριες χώρες πρέπει να διευκολύνουμε τη διαδικασία».
Σε ερώτηση, δε, σχετική με την πρότασή του για τη σύγκληση πολυμερούς διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό και τις δυνατότητες συμφωνίας, που «γεννά» ένα τέτοιο πολυπρόσωπο σχήμα, απάντησε με ερώτηση: «Γιατί νομίζετε πως βρίσκεται ο ΟΗΕ τόσα χρόνια στην Κύπρο;». Προσέθεσε πως τόσο ο ΟΗΕ, όσο και η ΕΕ, δραστηριοποιούνται στο Κυπριακό. «Αν οι ηγέτες συμφωνήσουν μεταξύ τους, τότε δεν μας χρειάζονται», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπογράμμισε πως «όταν ήρθαμε στην εξουσία οι αμυντικές δαπάνες βρίσκονταν στην πρώτη θέση του προϋπολογισμού μας. Τώρα, στην 1η θέση είναι οι δαπάνες για την Παιδεία, στη 2η οι δαπάνες για την Υγεία και οι αμυντικές δαπάνες είναι στην 4η ή την 5η, και αυτό γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τρομοκρατίας».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους Κούρδους, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στα «ανοίγματα εκδημοκρατισμού», που προώθησε η κυβέρνησή του, παρατηρώντας ότι το κόμμα του έχει 60 Κούρδους βουλευτές και άρα δεν δέχεται ότι οι Κούρδοι «εκπροσωπούνται» από το κόμμα, που βρίσκεται στην Εθνοσυνέλευση, και το οποίο διαθέτει 20 βουλευτές.
Προβάλλοντας την υπόσχεση για μια καλύτερη πορεία στις σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως συνάντησε στο ξενοδοχείο τρεις Ρωμηούς που «δυστυχώς, για κάποια γεγονότα, που κανένας δεν θα επιθυμούσε, εγκατέλειψαν την Τουρκία και ζούν εδώ. Τους είπα πως μπορούν να επιστρέψουν, αν θέλουν, θα κινήσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να γίνει αυτό εφικτό.»