Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Γι’αυτο που ανησυχούν όλοι οι έλληνες, δεν γνωρίζει ΚΑΝΕΙΣ το ποινικό μητρώο των λαθρομεταναστών!

Ο μαχαιροβγάλτης του Λονδίνου είχε συλληφθεί στην Κένυα το 2010
Ένας από τους δύο συλληφθέντες για την δολοφονία του βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο είχε συλληφθεί στην Κένυα το 2010, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία της Κένυας και οι βρετανικές αρχές είχαν μεσολαβήσει μέσω προξενείου.

Η βρετνική εφημερίδα "Sunday Times" δημοσιεύει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία η οποία, όπως υποστηρίζει, απεικονίζει τον Αντεμπολάτζο στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο της Κένυας μαζί με άλλους που, σύμφωνα με τα κενυατικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορούνταν ότι επεδίωξαν να εκπαιδευτούν με την ένοπλη οργάνωση αλ Σαμπάαμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα και δρα στην Σομαλία.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Κένυα είχε αρχικά αρνηθεί πως ο Αντεμπολάτζο είχε επισκεφθεί την αφρικανική χώρα.




Οι δύο δράστες τις δολοφονικής επίθεσης στο Λονδίνο νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε διαφορετικά νοσοκομεία της αγγλικής πρωτεύουσας. Τραυματίστηκαν από τα πυρά αστυνομικών που κατέφθασαν στην σκηνή του μακελειού.

Εκτός από τους δύο δράστες, η αγγλική Αστυνομία έχει συλλάβει ακόμα έξι άτομα που θεωρούνται ύποπτα για εμπλοκή στην υπόθεση.

protothema.gr