Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

'θα γίνουν όλοι νόμιμοι'

Διέρρηξαν τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Ηπείρου!
Μια διάρρηξη που επιδέχεται αρκετές υποθέσεις για το σκοπό της, αλλά και πολλά ερωτηματικά για την ευκολία διάπραξής της έγινε το βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή στα Γιάννινα.
Στο «στόχαστρο» των άγνωστων δραστών βρέθηκε το Γραφείο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης εκλάπησαν δύο χρηματοκιβώτια, που περιείχαν 30.450 ευρώ, σφραγίδες και έντυπα δελτίων διαμονής αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο στόχος των δραστών ήταν οι σφραγίδες και τα έντυπα έκδοσης πλαστών δελτίων διαμονής, με τα οποία, έναντι αδρής αμοιβής, κυκλώματα εφοδιάζουν λαθρομετανάστες.

Εκείνο πάντως που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, είναι τα ανύπαρκτα μέτρα φύλαξης ευαίσθητων υπηρεσιών, όπως είναι η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ειδικά μάλιστα όταν αυτή διαχειρίζεται χρήματα (για ποιο λόγο άραγε φυλάσσονται στα γραφεία;) αλλά και έντυπα που γίνονται στόχος για παράνομες δραστηριότητες.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι και μετέφεραν από τα γραφεία μέχρι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, δύο χρηματοκιβώτια πολλαπλασιάζει τις απορίες για την οργάνωση των κρατικών υπηρεσιών.
protothema.gr