Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σειρήνες πολέμου-Με το δάκτυλο στη σκανδάλη το ΝΑΤΟ στη Συρία!!

 Ανησυχητική τροπή λαμβάνουν οι εξελίξεις στο συριακό ζήτημα με τη Δύση να στήνει σκηνικό... Ιράκ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δαμασκό να μην χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των πολιτών της.
Σύμφωνα με τον Δανό αξιωματούχο, πιθανή χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση θα προκαλούσε την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.
«Η πιθανή χρήση χημικών όπλων θα ήταν εντελώς απαράδεκτη για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Εάν γίνει χρήση των τρομερών αυτών όπλων, τότε θα περίμενα μία άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας», σημείωσε ο Ράσμουσεν.Σε ανάλογο ύφος μίλησε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας πως αν χρησιμοποιηθούν αυτά τα όπλα θα υπάρξουν συνέπειες.
Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Δαμασκός προσπαθεί να αναμείξει τα στοιχεία που απαιτούνται για να καταστεί κατάλληλο για στρατιωτική χρήση το αέριο Σαρίν, ένα ισχυρό νευροτοξικό αέριο που προκαλεί παράλυση και θάνατο.
Αναπτύσσονται Patriot στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας
Το ΝΑΤΟ ενέκρινε την ανάπτυξη συστοιχιών πυραύλων τύπου Πάτριοτ σε στρατηγικά σημεία των συνόρων Τουρκίας - Συρίας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται νατοϊκό αξιωματούχο.
Ο αξιωματούχος της συμμαχίας έκανε λόγο για «αύξηση των δυνατοτήτων της τουρκικής αεράμυνας» και για προστασία της Τουρκίας από μια διάχυση της βίας του συριακού εμφύλιου πολέμου στο έδαφός της.
Ρωσία, Συρία και Ιράν έχουν εκφραστεί αρνητικά για το τουρκικό αίτημα, θεωρώντας ότι η ανάπτυξη των πυραύλων θα αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

briefingnews.gr