Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς των Βαλκανίων δίνει ο Μπερίσα. .

 Περίεργα παιχνίδια φαίνεται πως παίζει τον τελευταίο καιρό η αλβανική κυβέρνηση Τελευταίο εφεύρημα ο νόμος-πλατφόρμα που θα δίνει την Αλβανική Ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς όπου και αν κατοικούν, όποιου κράτους πολίτες και αν είναι.Με λίγα λόγια επιχειρείται μια επίσημα αλβανοποίηση με επίσημα έγγραφα ολόκληρων περιοχών γειτονικών προς την Αλβανία, όπου κατοικούν αλβανικής καταγωγής πληθυσμοί, όως (κυρίως) οι περιοχές του Κοσσόβου και των Σκοπίων.
Ο ίδιος ο Μπερίσα έσπευσε να πει ότι ο νόμος αυτός ενδέχεται να «παρεξηγηθεί», ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι,

εν ονόματι της αλβανικής κυβέρνησης, ζητάει τη συνεννόηση των γειτόνων και του διεθνούς παράγοντα. «Είμαστε ένα έθνος που επιθυμούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα.
Έσπευσε όμως ταυτόχρονα να πει ότι θα αποτελέσει ο νόμος αυτός «πλατφόρμα εθνικής ένωσης», καθώς όπως υποστήριξε η Αλβανία αδικήθηκε απ' την ιστορία και τα γειτονικά κράτη που έσπευσαν να καταλάβουν περιοχές της.
«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Αλβανοί υπέστησαν τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής και χωρίστηκαν σε πέντε χώρες. Εκείνοι που είχαν δημιουργήσει τα κράτη τους δεκαετίες πριν από εμάς, 'έπεσαν' πάνω στο έθνος μας με τα πιο δυσοίωνα σχέδια» δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Οι δηλώσεις μάλιστα έγιναν απ' την Αυλώνα, όπου σε απόδοση τιμής στην πρώτη κυβέρνηση υπό τον Ισμαήλ Κεμάλι, που κήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας το 1912, συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.
newsit.gr