Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Οι προτομές των πεσόντων στα Ίμια στο Λιμεναρχείο της Κω

  Με αφορμή την μεγάλη γιορτή του Αγίου Νικολάου Πολιούχου της Κω ο ναυτικός σταθμός της Κω μας άνοιξες τις πόρτες του, και ο Διοικητής του σταθμού κ. Σπύρος Αλεξίου μίλησε για την σοβαρή πρωτοβουλία του που αφορά την μνήμη των πεσόντων στα Ίμια.Για πρώτη φορά και αποκλειστικά στην Φωνή της Κω ο Διοικητής κ. Αλεξίου μιλάει για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 μήνες για το στήσιμο των προτομών των 3 πεσόντων αξιωματικών στα Ίμια του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού.

Οι 3 προτομές είναι ήδη στο στάδιο δημιουργίας και θα εγκατασταθούν στον προαύλιο χώρο του Λιμεναρχείου όπου τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν περίπου τέλη Φεβρουαρίου 2013 με αρχές Μαρτίου. Αυτό όπως δηλώνει ο κ. Αλεξίου ξεκίνησε από μία ιδέα και δεν θα γινόταν πράξη αν δεν υπήρχε αφενός η μεγάλη υποστήριξη και συμπαράσταση του καθηγητή γλυπτικής της σχολής καλών τεχνών κ. Έκτορα Παπαδάκη που θέρμη και ζεστασιά αγκάλιασε την προσπάθεια μαζί με τους μαθητές του αλλά και από συμπολίτες μας Κώους που γνωρίζουν το εγχείρημα και έχουν συνεισφέρει σε αυτή την κατασκευή. Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού αγκάλιασε με θέρμη αυτή την προσπάθεια.
Στο γραφείο του κ. Αλεξίου βρίσκονται φωτογραφίες των πεσόντων , προσωπικά τους αντικείμενα που έστειλαν οι γονείς τους οι οποίοι όταν έμαθαν για το εγχείρημα συγκινήθηκαν βαθύτατα.
Είναι επίσης και μία προσπάθεια να αναδειχθεί και η ιστορικότητα του λιμενικού σταθμού της Κω αλλά και όσα έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια.


.newsbomb.gr/prionokordela