Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κατσαπλιάδες βεβήλωσαν την προτομή του ήρωα Ηλιάκη!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Άγνωστοι έκλεψαν τον προτομή του ήρωα Χανιώτη πιλότου Κώστα Ηλιακή, που έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, από το σημείο που βρίσκονταν επί της οδού Ακρωτηρίου.
Σύμφωνα με το flashnews.gr άγνωστοι αφαίρεσαν την προτομή του που ήταν τοποθετημένη επί της οδού Ακρωτηρίου.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που ήταν τοποθετημένη στη θέση «μπαλκόνι» της πόλης, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007 και την απουσία της αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.
Οι δράστες άφησαν μόνο τη βάση και πήραν την ορειχάλκινη προτομή.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και ο αντιδήμαρχος, Μανούσος Λιονάκης, που δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη του για την πρωτοφανή κλοπή. «Πρόκειται για βέβηλη πράξη από ιερόσυλους» σχολίασε.
Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Αποτροπιασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η πρωτοφανής ενέργεια έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στις τάξεις των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων. Με παρέμβασή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της πρωτοφανούς κλοπής
 



Ο άτυχος Κώστας Ηλιάκης

protothema.gr