Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκάθαρο σχέδιο. Αφοπλίζουν την Ελλάδα, οπλίζουν την Τουρκία!

Τέσσερις νέες φρεγάτες ναυπηγεί η Τουρκία.
Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει 4 φρεγάτες με βοήθεια από ξένες ναυπηγεία και πιθανότατα θα χρηματοδοτήσει επιπλέον άλλες 4 συνολικoύ κόστους περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας της τρέχουσας παραγωγής των 8 κορβετών που αναμένεται μεταξύ 2015 και 2020. Αυτά δήλωσε σχετικά με τα νέα ναυτικά σχέδια της Άγκυρας ένας ανώτερος αξιωματούχος του κλάδου των προμηθειών, αναφέρει η αμερικανική επιθεώρηση Defense News .

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι Τουρκικές φρεγάτες θα κατασκευαστούν σε ιδιωτικά ναυπηγεία, αλλά θα εμπλακούν ξένοι ναυπηγικοί οίκοι στο διαγωνισμό καθώς το πρόγραμμα είναι υπερβολικά πολύπλοκο για τις τοπικές τουρκικές επιχειρήσεις.Οι φρεγάτες θα έχουν κυρίως ρόλο αεράμυνας περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα είναι σε θέση να εκτελέσουν μια ευρεία γκάμα αποστολών: αναφέρονται η έγκαιρη προειδοποίηση,ο πόλεμος επιφανείας, ο πόλεμος , ο ηλεκτρονικός πόλεμος και φυσικά ο έλεγχος και διοίκηση.
Οι βασικοί μνηστήρες είναι, αναφέρθηκε, η αμερικανική Lockheed Martin, η βρετανική BAe Systems και η ισπανική Navantia, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται κατά το δημοσίευμα να ολοκληρωθεί το 2023 , που είναι τα 100α γενέθλια της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα είναι γνωστό ως TF2000 (Turkish Frigate 2000). Η ανώτατη ταχύτητα των φρεγατών θα είναι 28 κόμβοι. Η Τουρκική εταιρεία Aselsan θα αναπτύξει ένα πολλαπλών χρήσεων ραντάρ για την αντιμετώπιση των αεροπορικών απειλών, αλλά το πρόγραμμα δεν έχει εξασφαλίσει αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει άδεια για τον πύραυλο Standard Missile 2 (SM-2)- την οποία οι Τούρκοι αξιωματούχοι προσπαθούν να αποκτήσουν.

onalert.gr