Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τους Αρχηγούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Είναι ατιμωτικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να αμείβεται λιγότερο από τον.... “νεροκουβαλητή” της Βουλής - Πόσο μάλλον για τα στελέχη, που όχι μόνον αξιοπρεπώς δεν διαβιούν, αλλά καλούνται να δώσουν το αίμα τους, για την “Τιμή του Έθνους” πλην βεβαίως του “νεροκουβαλητή”!!!
Κύριοι αρχηγοί,
Ήδη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δρομολόγησε τις λογιστικές διαδικασίες για τις περικοπές μισθών και συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μας.

Επιπλέον ετοιμάζεται νέα μείωση που θα έχει σχέση με την μείωση του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού όπου εκεί στηρίζεται όλη η μισθολογική διάταξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και η οποία θα περάσει μέσω των αντισυνταγματικών νομοθετικών διαταγμάτων, Δούρειος Ίππος και Κερκόπορτα συγχρόνως, για την τελειωτική εξαθλίωση των στελεχών των Ε.Δ.
Εγώ , ένας απλός Σμηναγός θα θεωρούσα ότι ο Διοικητής μου με περιπαίζει και με κοροϊδεύει αν πριν ένα μήνα μου έλεγε άλλα και τελικά έκανε άλλα και γι’ αυτό το λόγο θα συνέτασσα αναφορά προς τα Προϊστάμενα κλιμάκια όπως ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα, αν βέβαια θα ήθελα να ονομάζομαι Έλληνας Αξιωματικός που ορκίσθηκε πίστη στην διαφύλαξη του Συντάγματος και ακόμη σε άλλα που δεν είναι της παρούσας.
Απορώ πώς εσείς στρατηγοί όντες, που αύριο θα επικαλεσθείτε το αξιόμαχο του προσωπικού σας και ειδικά το ελληνικό του φιλότιμο για να αντιμετωπίσετε τις επερχόμενες απειλές που μας κυκλώνουν σαν πυκνά σύννεφα στα σύνορά μας, από την Αδριατική μέχρι την Κύπρο δεν το στηρίζετε και το αφήνετε έρμαιο της πολιτικής ανικανότητας των σοφιστών πολιτικών προϊσταμένων σας προκειμένου να διασώσετε την καρέκλα σας.
Αν δηλαδή θεωρείτε ότι ο στρατιωτικός δεν εκτελεί επάγγελμα αλλά λειτούργημα δεν βλέπω το λόγο να “φροντίζετε” με τόση επιμέλεια το λούστρο της καρέκλας σας.
Πρέπει όμως προκειμένου να εκτελεί αυτό το λειτούργημα, να μπορεί όχι να γίνει πλούσιος αλλά τουλάχιστο να ζει αξιοπρεπώς.
Αν δεν μπορεί να ζει αξιοπρεπώς τότε δεν εκτελεί λειτούργημα αλλά επάγγελμα και σύμφωνα με το πόσο τον πληρώνετε, αντίστοιχες υπηρεσίες θα σας παρέχει κι αυτός. Με 700 Ευρω δεν μπορεί κάποιος να ζήσει με την οικογένειά του (γυναίκα και παιδί) σ’ ένα ακριτικό νησί.
Άρα ή δε θα έρχονται πλέον οι νέοι μας στο στράτευμα και μακροπρόθεσμα θα συρρικνώνεται το αξιόμαχο τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά.
Αν δείτε παραπάνω έβαλα τον περιορισμό στη φράση των “συναδέλφων μας”, επειδή θεωρώ οτι η πλειοψηφία των Αρχηγών εν αποστρατεία και εν ενεργεία ( με τον τρόπο τους) -πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων-ουδέποτε βρέθηκαν μπροστάρηδες στα προβλήματα των συναδέλφων μας και πάντα καρπώνονταν πρώτοι τα όποια προνόμια.
Είναι ατιμωτικό για τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου να αμοίβεται λιγότερο από έναν νεροκουβαλητή του βήματος της Βουλής. Πόσο μάλλον για τα υπό αυτών στελέχη που πλέον όχι μόνο αξιοπρεπώς δεν ζούν αλλά καλούνται να δώσουν το αίμα τους όταν χρειαστεί για την “τιμή του Έθνους” και αυτού βεβαίως του νεροκουβαλητή!
Η αδράνεια σας πυροδοτεί την οικονομική παράλυση των στελεχών ε.ε και ε.α των Ενόπλων Δυνάμεων πράγμα που θα έχει ανάλογες συνέπειες στο μέλλον.
Ήδη ο ελληνικός λαός βρίσκεται πολιτικά διχασμένος στα άκρα, (με ότι αυτό συνεπάγεται στο μέλλον), απόρροια της ανάγκης του να γαντζωθεί πάνω σε δημαγωγικές λύσεις που του προσφέρονται χύδην, και που δεν εξαιρούνται και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και αν αποφεύγετε με στρουθοκαμηλισμό να τοποθετήσετε τα δάκτυλά σας επί των τύπων των ήλων, αποφεύγοντας έτσι την αλήθεια.
Αναρωτιέμαι πως μπορείτε να βλέπετε στα μάτια τον υπαξιωματικό σας, ή τον υπολοχαγό σας, τον χειριστή αφους ή τον μηχανικό στα μηχανοστάσια των πολεμικών πλοίων, αν αυτός πια δεν έχει τα απαραίτητα για να φροντίζει την οικογένειά του;
Για ποιά λοιπόν Ελλάδα θα του βγάλετε κήρυγμα για να την υπερασπιστεί;
Θα του τραβήξετε τ’ αυτί να εκετελέσει το καθήκον του επειδή έτσι το διατάσσει η ημερήσια διαταγή σας; Τότε θα μου επιτρέψετε να σας πω οτι θα έχουμε ήδη χάσει τον πόλεμο.
Δεν μπορέσατε αυτά τα χρόνια της κρίσης να καταλάβετε οτι τα στελέχη των Ε.Δ παρ’ όλες τις περικοπές που τους έκαναν τις υπέμεναν ως τα συνήθη υποζύγια. Αλλά ενώ κάποιοι στο σαμάρι τους κουβαλούσαν αλάτι και στο πέρασμα του ποταμού αυτό ελάφρυνε, αντίθετα εμείς πάντα κουβαλούσαμε δυστυχώς τα σφουγγάρια που έχουν την ιδιότητα ως γνωστό να βαραίνουν με την επαφή τους με το νερό.
Ποτέ μας δεν είχαμε την αυταπάτη ότι θα γινόμασταν πλούσιοι, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έμπαιναν στο δημόσιο από τα πορτοπαράθυρα κι αυτό γιατί εμείς είμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε οι άριστοι επαγγελματίες που διεκδικήσαμε μια θέση στο στράτευμα κατόπιν διαγωνισμού όταν η Πατρίδα το ζήτησε.
Θέλαμε όμως να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
Δεν φταίμε εμείς που δεκαοχτάρηδες, τότε που όλοι οι υπόλοιποι μας σνόμπαραν που θα πηγαίναμε στο στρατό να υφιστάμεθα την ίδια χλεύη από τους ίδιους που τώρα τους ξενίζει το γεγονός ότι από τα 22 μας είχαμε φορολογικό μητρώο, πληρώναμε τις κρατήσεις μας και βγήκαμε τέλος πάντων μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας νέοι σχετικά στην σύνταξη, όταν κάποιοι άλλοι γλεντάγανε 10 χρόνια στα πανεπιστήμια, αιώνιοι φοιτητές, την φοιτητική ξεγνοιασιά και προσέβλεπαν την ανέλιξή τους μέσα από τις κομματικές νεολαίες και που στην πράξη είναι οι ηθικοί αυτουργοί της κατάντιας της Ελλάδας, μιας κατάντιας με ΠΤΥΧΙΟ.
Έτσι λοιπόν κ. Αρχηγοί σας παροτρύνω για την τιμή που είναι συστατικό στοιχείο του αξιόμαχου των Ε.Δ να μην επιτρέψετε νέα επιδρομή στα ήδη κουτσουρεμένα μισθολόγια των υφισταμένων σας.
Σας καλώ λοιπόν να αντιδράσετε και να ξέρετε ότι θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση των στρατιωτικών, γιατί πέρα από τις καρέκλες υπάρχει, ας μην το ξεχνάμε, και η Ιστορία.
elthraki.gr