Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Θέλουν να προσκυνήσουν την Τουρκιά!

Την πόλη φάντασμα, την Αμμόχωστο, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και 38 χρόνια με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, προαναγγέλλουν οι Τούρκοι ότι προτίθενται να την ανοίξουν. Την πληροφορία δημοσιεύει η Μιλιέτ, η οποία μάλιστα θέτει και ημερομηνία για το άνοιγμα της κλειστής πόλης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μόλις η Κύπρος αναλάβει το δεύτερο εξάμηνο του 2012 την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς θα προχωρήσουν στο άνοιγμα της Αμμοχώστου.
Ολοι οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, υπό τουρκική όμως διοίκηση. Ήδη, όπως σημειώνει άρχισαν οι εργασίες για το μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων.
 Επιπλέον ετοιμάζεται και έκθεση στην οποία καταγράφεται ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίκλειστη πόλη και που θα μπορέσουν να επιστρέψουν και κάτω από ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα περιέλθουν εκεί περιουσίες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (που αναδημοσιεύει την πληροφορία από την «Μιλιέτ») ένα ζήτημα το οποίο μένει να καθοριστεί είναι ο αριθμός των νεκρών. Με βάση την έκθεση, θα κατονομάζεται ο προ του 1974 (που έγινε η τουρκική εισβολή και η κατοχή της μισής Κύπρου) νόμος ιδιοκτήτης του ακινήτου και από εκεί και πέρα όσοι επιθυμούν θα προσκληθούν να επιστρέψουν για εγκατάσταση στις περιουσίες τους, υπό τουρκική όμως διοίκηση. Τα όποια νομικά προβλήματα προκύπτουν θα επιλύονται στη λεγόμενη Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας.