Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Μόσχα: Επέμβαση ΗΠΑ – Ισραήλ στο Ιράν ώς το τέλος του έτους

Θέμα μηνών είναι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν θα σημειωθεί ώς το τέλος του 2012, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Κομμερσάντ», η οποία επικαλείται το στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
«Η επέμβαση θα συμβεί έως το τέλος του χρόνου. Οι Ισραηλινοί, στην πράξη, εκβιάζουν τον Ομπάμα. Είτε θα υποστηρίξει τον πόλεμο, είτε ο ίδιος θα στερηθεί την υποστήριξη (του ισχυρού εβραϊκού λόμπι)», - φέρεται να αναφέρει ο διπλωμάτης στην εφημερίδα.
Επιπλέον, η εφημερίδα τονίζει, πως κατά την διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Νέα Υόρκη μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Σεργκέι Λαβρόφ, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ μετέφερε στο ρώσο ομόλογό της την παράκληση να πληροφορήσει τις ιρανικές αρχές, πως οι αναμενόμενες για τον Απρίλιο διαπραγματεύσεις με το Ιράν είναι η τελευταία ευκαιρία για την Τεχεράνη να αποφύγει τον πόλεμο.

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει εκπονήσει σχέδιο σε περίπτωση που το Ιράν δεχτεί επίθεση ανέφερε ο διπλωμάτης στη ρωσική εφημερίδα.
skai.gr