Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Πονηρές οι συνεργασίες με Πάπα και Σκάι!

Χέρι βοηθείας έτεινε προς τον Πάπα μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αποστολή» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ενισχύσει τις κοινωνικές του δράσεις για να αποφύγει να εγκαταλείψει τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο με το στίγμα του παταγωδώς αποτυχημένου!
 Μέσα στο πλαίσιο αυτό εκκλησιαστικοί κύκλοι εντάσσουν την πρόσφατη επίσκεψη του διευθυντή της Μ.Κ.Ο. κ. Δήμτσα στο Βατικανό!
Παράλληλα ξεκίνησε μία ευρύτατη συνεργασία κοινωνικής αλληλεγγύης με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ο οποίος κατά κόρον πριν από έναν χρόνο έβριζε εμμέσως και προκαλούσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα παρουσιάζοντας ντοκιμαντέρ που αμφισβητούσαν τη θεότητα του Ιησού Χριστού! Μάλιστα στη συνεργασία αυτή φρόντισε να παρασύρει και άλλες Μητροπόλεις πιθανόν για να έχει το άλλοθι πως δεν ήταν ο μόνος...

Γιατί καλοί μου Χριστιανοί ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνει πράξη κατά κυριολεξία αυτό που ξεστόμισε πριν από καιρό η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ότι για τη σωτηρία της Ελλάδος μπορεί να συνεργαστεί ακόμη και με το διάολο(!!!) με τη διαφορά ότι τη σωτηρία, ως φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την εκλαμβάνει ως ανακούφιση των αδυνάτων.
Για να κατανοήσετε τη θεολογική διάσταση του ζητήματος αρκεί να φανταστούμε τον Άγιο Αθανάσιο να ζητά να συνεργαστεί στον τομέα της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τον αιρετικό Άρειο, ή τον Νεστόριο ή τον Ευτύχιο ή ακόμη να ευελπιστεί τουλάχιστον στις προσευχές τους για τη λύση κάποιου ζητήματος! Θα μπορούσε να γινόταν αυτό; Όχι, κατηγορηματικά όχι! Πως λοιπόν ανεχόμαστε κάτι τέτοιο σήμερα; Και όχι μόνο το ανεχόμαστε αλλά το διαφημίζουμε αναφανδόν, προβάλλοντάς το ως δήθεν επιτυχία!!!
Ακούω να ψιθυρίζουν ορισμένοι ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ως εκ τούτου κάποια ελάχιστη αλλοίωση μία μικρή έκπτωση, βρε αδελφέ, από την αλήθεια δεν βλάπτει! Μήπως αυτό δεν κάνουν πράξη και κάποιοι που μιλούν για μετά-πατερική θεολογία; (βλ. σελ 22-23). Ίσως έτσι δικαιολογηθούν τα πάλαι ποτέ γρόσια των πασάδων που σήμερα για όλους αυτούς τους εκσυγχρονιστές χριστιανούς ονομάζονται κονδύλια από την τράπεζα του πνεύματος του Βατικανού.
Το ήθος, η αλήθεια, η πίστη όμως, καλοί μου χριστιανοί δεν αλλάζουν. Και τέτοιες συνεργασίες με την Παπική Εκκλησία η με υβριστές του τριαδικού Θεού αποτελούν στην ουσία πύλες ορθάνοικτες για τον πονηρό. Επ’ ουδενί άλλωστε θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι γέφυρες αλληλεγγύης που συστηματικά, εδώ και σειρά ετών στήνονται, προετοιμάζουν τον ελληνικό ορθόδοξο λαό, έτσι ώστε να δεχθεί μία χαλαρή ένωση Ανατολής και Δύσης στο πλαίσιο του διαλόγου της ψεύτικης και ιδιοτελούς αγάπης...
Είναι άλλωστε προφανές ότι την Ορθόδοξη Ανατολή ο Πάπας την εκλαμβάνει πάντοτε ως «σανίδα σωτηρίας» της παραπαίουσας σήμερα κοσμικής εξουσίας του, αφού στη Δύση αυξάνεται συνεχώς το κλίμα αμφισβήτησής του, τόσο για τον ίδιο, όσο και το κρατίδιο στο οποίο ηγείται, δηλαδή το Βατικανό! Οι αποφάσεις της Βουλής της Ιρλανδίας αλλά και τα σκάνδαλα σε Βέλγιο και Ολλανδία αποτελούν τρανή απόδειξη των ανωτέρω.
Γι’ αυτό για συνεργασίες όπως αυτή που πρόβαλε προσφάτως ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Αποστολή» με το Βατικανό θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και όχι να χαιρόμαστε!


Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012