Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι ισραηλινοί απογειώνουν F-16, για να σκοτώσουν αμάχους και παιδιά! Κατά τα άλλα θέλουμε σαν χώρα και αεροπορική συνεργασία!


Ισραηλινά αεροσκάφη F-16 έπληξαν θέσεις ασφαλείας επανδρωμένες από Παλαιστίνιους μαχητές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας 10, ανάμεσα στους οποίους 7 παιδιά, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και έναν ιατρικό αξιωματούχο.
Σε ισραηλινή στρατιωτική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ισραηλινά αεροσκάφη «έβαλαν στόχο δύο χώρους τρομοκρατικής δραστηριότητας στη βόρεια και τη νότια Λωρίδα της Γάζας απαντώντας στην εκτόξευση ρουκετών εναντίον ισραηλινών κοινοτήτων» το βράδυ της Πέμπτης.
Ο ραδιοσταθμός Αλ Άκσα της Γάζας που πρόσκειται στη Χαμάς μετέδωσε επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες ότι τρεις εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 2:05 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), λίγο αφότου αεριωθούμενα και μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροπλάνα εθεάθησαν πάνω από την πόλη.
Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Γάζας Άντχαμ Αμπού Σελμέγια δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι επτά από τους δέκα άμαχους που τραυματίσθηκαν ήταν παιδιά και δύο ήταν γυναίκες. Όλοι ανήκαν στην ίδια οικογένεια και ζούσαν δίπλα σε μία από τις θέσεις ασφαλείας που έγιναν στόχοι στις βόρειες περιοχές της πόλης της Γάζας, πρόσθεσε.
Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, που ζήτησε να μη κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι επιπλέον εκρήξεις που ακούστηκαν μετά την ισραηλινή επιδρομή οφείλονταν σε έκρηξη ρουκετών που ήταν αποθηκευμένες κοντά στο στόχο.
Ισραηλινά αεριωθούμενα έπληξαν επίσης ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην πόλη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε θύματα.
Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν αφού μαχητικοί Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν χθες επτά ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Μια όγδοη ρουκέτα έπεσε σήμερα το πρωί. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε θύματα.
Οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, η ένοπλη πτέρυγα της Φάταχ, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν ρουκέτες και έβαλαν με όλμους για να εκδικηθούν το φόνο δύο συντρόφων τους σε αεροπορική επιδρομή εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν χθες Πέμπτη στην πόλη της Γάζας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr