Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Βάζουν χέρι και αποδυναμώνουν την περιουσία της εκκλησίας στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Η τρίτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που... απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, υπό την προεδρία Άννας Διαμαντοπούλου.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακινήτων της Εκκλησίας.
Στην επιτροπή συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Ευσταθία Μπεργελέ, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Βασίλειος Σουλιώτης και η Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων, Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη.
Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε η πρόθεση και των δύο πλευρών να ληφθεί μέριμνα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε η Εκκλησία να προχωρήσει σε σταδιακή αξιοποίηση ορισμένων ακινήτων της.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, όπου είναι εφικτό, ώστε η αξιοποίηση αυτών των ακινήτων να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=28507&category_id=86