Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

O άνθρωπος ξεπέρασε τά όρια της δικαιοδοσίας που του έδωσε ο Θεός για την Δημιουργία.

Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ
Φαίνεται ως εάν η ανθρωπότης να πορεύεται πρός τούς καιρούς εκείνους της μεγάλης θλίψεως, τούς οποίους περιγράφει ο Κύριός μας και περιέχονται στό κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον κεφ. 24, στ.3-35. Εκεί ο Κύριος ομιλεί για τις έσχατες ημέρες, που θα είναι ημέρες μεγάλης θλίψεως και συνταρακτικών γεγονότων. Καλό είαι να τις ενθυμούμεθα, για να επιστρέφουμε στη ζωή της μετανοίας, στο δρόμο του Θεού.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ακρίβεια της παρακάτω ειδήσεως, αν αληθεύει όμως, η ζωή μας καθίσταται εφιαλτική. Επειδή ο άνθρωπος ξεπέρασε τά όρια της δικαιοδοσίας που του έδωσε ο Θεός για την Δημιουργία, αυτά δέ είναι μόνον το "τηρείν καί φυλάσσειν", ενώ ο άνθρωπος προχωράει στο να κατασκευάσει νεά ζωή (βλ. συνθετικό αίμα, βλαστοκύτταρα, υβρίδια στους καρπούς κλπ.) ο Δημιουργός καί Παντεπόπτης Θεός μας αποστέλλει μηνύματα, όπως τό "άνθρωπε, στάσου στα όρια που σού ώρισα καί μή προχωρείς πάρα πέρα", μας αποστέλει καταστροφές, δια των οποίων αποδεικνύεται η αδυναμία του ανθρώπου! Έτσι πρέπει να θεωρήσουμε το σεισμό, τό τσουνάμι, τις πλημμύρες, την χαλαζόπτωση, τον καύσωνα καί μεταξύ αυτών τήν καταστροφή της πλατφόρμας της εταιρείας πετρελαιοειδών ΒΡ στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Διαβάστε στοχαστικά, παρακαλώ, την παρακάτω είδηση. Είναι εφιαλτική! Μας την απέστειλε ο κ. Σπυρ. Κατσαρός και τον ευχαριστούμε

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αίγιο, 9 Ιουλίου 2010
****************
Ένας φίλος μου έστειλε την παρακάτω δημοσίευση είδησης από το CNN. Είναι τρομακτική, ακόμη πιο τρομακτική από την ανυπολόγιστη ζημιά που έχει ήδη γίνει στον κόλπο του Μεξικού, όπου καθημερινά χύνονται (ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!!!) από 30.000 έως 60.000 βαρέλια πετρελαίου, δηλαδή 4,8-9,6 εκ. λίτρα την ημέρα.

Πρέπει να είναι η πιο ανησυχητική είδηση που έχω διαβάσει ποτέ! Εύχομαι να είναι ψέματα. Τι λέει;
Εν περιλήψει: Ρώσοι επιστήμονες που κατέβηκαν με βαθυσκάφος στον κόλπο του Μεξικού διαπίστωσαν ότι ο βυθός έχει σπάσει σε πολλά σημεία από τα οποία αναβλύζει πετρέλαιο. Οι πιθανές επιπτώσεις; Ασύλληπτες. Καταστροφή του Ατλαντικού ολόκληρου. Δηλητηριώδεις βροχές για όλη τη Βόρεια Αμερική. Κι ο κόσμος αλλαγμένος προς το πολύ χειρότερο μετά απ' αυτό.

Οι Ρώσοι ζητάνε από τους Αμερικάνους να κλείσουν την 'πληγή' με πυρηνική βόμβα κι οι Αμερικάνοι φοβούνται ότι έτσι θα μειώσουν τα ενεργειακά αποθέματα που τόσο χρειάζονται!!! Η παγκόσμια οικονομική κρίση μοιάζει συναχάκι μπρος σ' αυτό το εφιαλτικό μέλλον. Και προφανώς η BP είναι πολύ λίγη για να κάνει οτιδήποτε. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να συστρατευτεί όλη η ανθρωπότητα, δεν μπορώ να φανταστώ να είναι διαφορετικό απ' αυτό.

mkka.blogspot.com