Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες…αλώνετε η Ελλάδα.

«Πάγωσαν» οι αστυνομικοί του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Ηγουμενίτσας το πρωί του Σαββάτου, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, όταν βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη ενός φορτηγού 51 λαθρομετανάστες στοιβαγμένους μέσα σε… κετεψυγμένες σαρδέλες!
Προορισμός του φορτηγού που είχε Βουλγαρικές πινακίδες ήταν η Ιταλία, ενώ συνελήφθη ο 46χρονος οδηγός του.
Οι 51 ψυχές ήταν στοιβαγμένες σε ένα πολύ μικρό χώρο, με τη θερμοκρασία αρκετά κάτω από το 0, ενώ είχαν… ελάχιστες φραντζόλες ψωμί!
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, αν πίσω από τη συγκεκριμένη σύλληψη κρύβεται κάποιο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στο λιμάνι της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας.
Τους τελευταίους μήνες πολλές είναι οι συλλήψεις, κυρίως Ιρακινών λαθρομεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και πληρώνουν χιλιάδες δολάρια στα κυκλώματα διακίνησης για να φύγουν από τις χώρες τους. Προορισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας τους είναι η κεντρική Ευρώπη.

Συν τοις άλλοις, και το περιστατικό του Σαββάτου αναδεικνύει τη δουλειά που γίνεται στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο στη Θεσπρωτία όσο και στην υπόλοιπη Ήπειρο. Η λαθρομετανάστευση κυριαρχεί στην καθημερινότητα των αστυνομικών της περιοχής, που έχουν σημειώσει πολλές επιτυχίες με συνεχείς εξαρθρώσεις κυκλωμάτων διακίνησης.

2.161 ΑΠΕΛΑΘΕΝΤΕΣ…
Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και αφορούν τις συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών τον περασμένο Μάιο.

Συνελήφθησαν και απελάθηκαν 2.161 λαθρομετανάστες, ήτοι 70 την ημέρα, ενώ συνελήφθησαν άλλοι 424 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. Παράλληλα, στα δίχτυα των αρχών έπεσαν 47 διακινητές και εξιχνιάστηκαν τριάντα έξι υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών και ένα κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Πλέον η Ήπειρος δεν είναι μόνο τόπος υποδοχής λαθρομεταναστών, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια, αλλά και πύλη διαφυγής Ασιατών κυρίως προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι τοπικές κοινωνίες της, ζητούν αύξηση των περιπολιών και της αστυνομικής δύναμης στα μέρη τους, αφού η αθρόα εισαγωγή των λαθρομεταναστών τους φοβίζει, τη στιγμή που τα προβλήματα επάνδρωσης ταλανίζουν την αστυνομία.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ενδιαφέρον, παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, που δείχνουν, ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν 2.791 άτομα, εκ των οποίων 29 για παραβάσεις του «Νόμου περί Ναρκωτικών», 20 για κλοπές και διαρρήξεις, 11 για σωματικές βλάβες κ. α.

Εξιχνιάσθηκαν, μεταξύ άλλων, δέκα κλοπές- διαρρήξεις, δεκαπέντε υποθέσεις ναρκωτικών, και κατασχέθηκαν συνολικά 415 κιλά και 216 γραμμάρια χασίς 598,2 γραμμάρια ηρωίνης, 171 γραμμάρια κοκαΐνης, 100 ναρκωτικά χάπια, 27 δενδρύλλια χασίς, ένας σαρωτής, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε κυνηγετικά όπλα, πέντε θρησκευτικές εικόνες και 40 οχήματα!