Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Με λίγα λόγια ...
ας αρκεστούμε στα γνωστά MEGA,ANT1,STAR,ALTER,ΣΚΑΙ που τα παίρνουν χοντρά από το κράτος,
 από τους πολιτικούς και από τις πολυεθνικές κι όλοι οι υπόλοιποι , ΕΚΤΟΣ ΜΑΦΙΑΣ, με το που θα ανοίξουν το στόμα τους ... θα τους καρφώνουν 35 αγωγές και τέλος.

Και όταν μία δικαστική αγωγή ενός πολιτικού με 10.000 ευρώ εισόδημα, συν άλλες 10.000 "επιδόματα" , συν μερικά εκατομμύρια ευρώ "ευγενείς χορηγίες", γίνεται

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ενός ιδιωτικού υπαλλήλου της γενιάς των 500 ευρώ ... είναι εύκολο να καταλάβουμε ... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΕΙ, ΠΟΙΟΥ Η ΦΩΝΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ και ποιος θα πουλήσει το σπίτι του επειδή δεν βρήκε απτές αποδείξεις...κάτι που όφειλε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να κάνει και όχι ο καταγγέλλων.

Το χρέος των 300 ΔΙΣ, οι off-shore υπουργών, οι τεράστιες ακίνητες περιουσίες, οι τεράστιες καταθέσεις τους ... δεν είναι από μόνες τους αρκετές για να κλείσουν φυλακή και τους 300. Αλλά μ'ένα χρέος 1000 ευρώ στο ΤΕΒΕ ... κινητοποιείται άμεσα ολόκληρο το σύστημα της δικαιοσύνης για να σε βάλουν στη στενή.

Έχουμε όμως να τονίσουμε το εξής:
Τα blog είναι ένας προσωπικός χώρος ανάρτησης σκέψεων και μηνυμάτων. Είναι ο προσωπικός μας "τοίχος" όπου κάνουμε τα δικά μας graffiti.

Ένα υβριστικό σύνθημα σε έναν τοίχο μιας παράγκας ενάντια σ' έναν πολιτικό δεν αποτέλεσε ποτέ θέμα συζήτησης στη Βουλή. Αντίθετα το τι γράφει ο κάθε blogger στην προσωπική του σελίδα , σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη θα πρέπει να λογοκριθεί.

Φυσικά το πρόβλημα ΟΛΩΝ των πολιτικών δεν είναι τι γράφει ο κάθε blogger της επαρχίας αλλά τι γράφει το blog που έχει 100.000 επισκέψεις και δημοσιεύει ΜΗ ελεγχόμενη από το σύστημα πληροφορία.

Αρχίζει να αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ είναι μέρος του συστήματος, φορούν την κατάλληλη φορεσιά ,του επαναστάτη, του καθωσπρέπει, του πατριώτη κλπ και ροκανίζουν τον πλούτο της Ελλάδας σε συνεργασία με τους νταβατζήδες.

Είναι πρόβλημα για το σύστημα ότι τα blog άρχισαν να επηρεάζουν την κοινή γνώμη άρα και το εκλογικό αποτέλεσμα πράγμα που ανησυχεί το ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή ΕΠΙΒΟΛΗΣ συγκεκριμένου καθεστώτος. Είναι πρόβλημα να κινδυνέψει ο δικομματισμός που υπηρετούν και όλα τα μικρά κόμματα , τσιμπολογώντας μαύρο χρήμα γύρω από τους δεινόσαυρους της διαπλοκής.

Ενοχλούν τα blog με τη μεγάλη επισκεψιμότητα και ειδικότερα αυτά που αγωνίστηκαν με περίεργο πάθος να μαζέψουν με κάθε τρόπο αναγνώστες χωρίς να τους ενδιαφέρει η διαφήμιση. Αυτοί οι blogger είναι που ΧΑΛΑΝΕ την πιάτσα. Δημοσιογράφοι οι περισσότεροι, υπηρέτες του συστήματος για πολλά χρόνια και στην ουσία δεν έκαναν και κάποια σπουδαία αποκάλυψη στους αναγνώστες τους... ενώ συνεχίζουν να δουλεύουν σε μεγάλα και διαπλεκόμενα έντυπα. Απλά μετέφεραν την τέχνη του εκβιασμού των εφημερίδων στο διαδίκτυο μέσω των blog. Κι αυτοί οι επαγγελματίες εκβιαστές-blogger, που δουλεύουν σε μεγάλες εφημερίδες, είναι αυτοί που θα προκαλέσουν τους πολιτικούς να νομοθετήσουν για τη ΦΙΜΩΣΗ των blog και να βάλουν ξανά τον πολίτη στα συγκεκριμένα κανάλια προπαγάνδας.

Όμως αυτό που είναι ελπιδοφόρο ότι πλέον σχεδόν ΚΑΘΕ πολίτης γίνεται και blogger. Αρχίζει να ερευνά, να σκέφτεται ,να ΚΡΙΝΕΙ, να συνδυάζει ειδήσεις, να επαναφέρει από το παρελθόν ξεχασμένα συμβάντα και να προτείνει τη δική του εκδοχή.

Η δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία να "σκάβουμε" στα αρχεία εφημερίδων και να διαπιστώνουμε ΠΟΣΕΣ κωλοτούμπες έκαναν οι πολιτικοί προκειμένου να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ το φαγοπότι φοβίζει όλους αυτούς τους γλοιώδεις χαμαιλέοντες.

Η δυνατότητα να τακτοποιούμε τα γεγονότα στο μυαλό μας ώστε να αποκτούν λογική αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι κορυφαίας σημασίας για το μέλλον μας. Πιο εύκολα τώρα ο πολίτης βρίσκει τα "κλειδιά" που του κρύβουν τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων ώστε να κατανοήσει τον "καημό" των πολιτικών να περάσουν συγκεκριμένα νομοσχέδια από τα οποία ωφελούνται οι ίδιοι και οι φίλοι τους.

Δυστυχώς ο δρόμος είναι μακρύς...κι έχουν τόσο πολύ τρελάνει τον κοσμάκη που δεν είναι σε θέση να κάνει μία συγκροτημένη σκέψη.

Του λένε δηλαδή ότι:
ΔΕΝ μπρούμε να απαιτήσουμε από τους κλέφτες να φέρουν τα χρήματα πίσω...διότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ (!) λόγω παραγραφής η οποία παραγράφει και το αδίκημα αλλά και τα λεφτά που έκλεψαν!

Δηλαδή κατάφεραν να μας πείσουν ότι ο νόμος που είναι πάνω απ'όλους ΚΡΑΤΑΕΙ έξω από τη φυλακή τους κλέφτες πολιτικούς, τους χαρίζει τα κλεψιμέϊκά αλλά ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ τον πολίτη που χρωστάει 1000 ευρώ στο ΤΕΒΕ...επειδή τον ρήμαξαν στην φορολογία για να πληρωθούν τα δάνεια που πήγαν σε μίζες.