Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΥΠΕΞ Ρωσίας: να μας πουν οι ΗΠΑ τι κάνουν τα βιολογικά τους εργαστήρια στα σύνορα μας. Η ανθρωπότητα πληρώνει την παγκοσμιοποίηση που για γεωπολιτική την προώθησαν οι ΗΠΑ….



Ξεσπάθωσε η Ρωσία κατά των ΗΠΑ….Η ρωσική πλευρά παρακολουθεί με ανησυχία τις αμερικανικές στρατιωτικές και βιολογικές δραστηριότητες

 κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και θα ήθελε να διευκρινίσουν το σκοπό των εργαστηρίων τους στις γειτονικές χώρες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας, αντί να «διοργανώνουν προπαγανδιστικά παιχνίδια γύρω από τον κορονοϊό», δήλωσε σε δημοσιογράφο πηγή του ΥΠΕΞ Ρωσίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες επανέλαβαν ότι ο COVID-19 είναι κινεζικής προέλευσης, κατηγορώντας την Κίνα ότι δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να αποτρέψει την ανάπτυξη μιας εσωτερικής επιδημίας σε παγκόσμια πανδημία. Στο Πεκίνο, λένε ότι ο ιός ίσως εισήλθε λαθραία στη ΛΔΚ από Αμερικανούς στρατιώτες που ήρθαν στο Wuhan για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, δηλαδή την παραμονή εκδήλωσης της επιδημίας.
“Προκειμένου να απαντήσουμε χωρίς αμφιβολία στην ερώτηση σχετικά με την πηγή, πως το πρώτο άτομο αρρώστησε, απαιτούνται πολλές επιστημονικές εργασίες, ειδικά αν ο ιός εμφανίστηκε στο φυσικό περιβάλλον ως αποτέλεσμα φυσικών μεταλλάξεων”, δήλωσε.
“Αυτό πιθανόν να μην είναι εφικτό σε ένα μέρος, οπότε είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε οποιαδήποτε χώρα”, δήλωσε πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι “πολύ περισσότερο σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όταν τα περισσότερα κράτη συνδέονται στενά με τις συγκοινωνίες των μεταφορών, η μεταφορά μόλυνσης από ένα σημείο του πλανήτη σε άλλο είναι θέμα κάποιων ωρών”. “Έτσι, τα σχόλια κατηγορίας που απευθύνονται στην Κίνα, που ακούγονται τώρα από την Ουάσινγκτον, είναι ειλικρινά συγκεχυμένα”, ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν για πολλές δεκαετίες η κύρια κινητήρια δύναμη της παγκοσμιοποίησης, προσπάθησαν να την χρησιμοποιήσουν στα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντά της». “Τώρα, πιθανότατα, μπορείτε να κατηγορήσετε μόνο τον εαυτό σας ότι δεν πρόβλεψε μια αρνητική παρενέργεια”, ανέφερε η πηγή.
“Όσον αφορά το” αμερικανικό ίχνος “στην εμφάνιση του COVID-19, δεν έχουμε ως σήμερα τέτοιες πληροφορίες”, ανέφερε μια πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών.

“Ωστόσο, εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε με ανησυχία τις αμερικανικές στρατιωτικές και βιολογικές δραστηριότητες που εκτελούνται πολύ κοντά στα σύνορά μας. Στις γειτονικές μας χώρες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας και στα πάνω στα σύνορα της Κίνας υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια που δημιουργήθηκαν με τα χρήματα της Ουάσινγκτον και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιχειρηματιών “, πρόσθεσε.

Η πηγή παρατήρησε ότι «αυτό που κάνουν εκεί σε κλειστά μπλοκ, φαίνεται να μην το γνωρίζουν καν οι τοπικές αρχές». “Ωστόσο, είναι γνωστό και δεν έχει καν κρυφτεί από τους Αμερικανούς ότι οι εξελίξεις σχετίζονται με το Πεντάγωνο, καθώς η χρηματοδότησή τους πραγματοποιείται ακριβώς από τον προϋπολογισμό του“, εξηγεί η πηγή.
“Με άλλα λόγια, υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ήταν φρόνιμο να διευκρινίσουν το σκοπό των εργαστηρίων τους, τα οποία είναι κολλημένα στην πλευρά της Ρωσίας και της Κίνας, αντί να οργανώνουν προπαγανδιστικά παιχνίδια γύρω από τον κορονοϊό”, δήλωσε.rianovosti

Επίσης υπάρχει ανησυχία πως το δυτικό μπλοκ εσκεμμένα κατηγορεί την Κίνα για να της υφαρπάξει την μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ν΄αλλάξει τους παγκόσμιους συσχετισμούς στη διπλωματία κι όχι μόνο.

dimpenews.com