Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

«Ευχαριστώ Ρωσία, ευχαριστώ Πούτιν»: Ιταλός ύψωσε ρωσική σημαία αντί της Ε.Ε. - Βίντεο

 

Η Ρωσία απέστειλε βοήθεια στην Ιταλία, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό,
που την πλήττει όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Με αυτό τον τρόπο, ένας Ιταλός είπε ευχαριστώ.

Ένας Ιταλός, θέλοντας να ευχαριστήσει τη Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για την παροχή βοήθειας στη χώρα του, ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο κατεβάζει τη σημαία της Ε.Ε. και βάζει στη θέση της τη σημαία της Ρωσίας.

Ρωσική βοήθεια στην Ιταλία
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : TWITTER
Το 'πε και το κανε ο Πούτιν: Στην Ιταλία οι πρώτοι Ρώσοι γιατροί με ιατρικό εξοπλισμό για κορονοϊό
Το βίντεο γρήγορα έγινε viral, έχοντας, περισσότερα από 40.000 shares.

Ο Ιταλός, Φεντερίκο Κάνε, ανέβασε το βίντεο στο προφίλ του στο Facebook. Όπως φαίνεται, είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην άρνηση της Ευρώπης να προσφέρει βοήθεια στην Ιταλία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο COVID-19 έχει, μέχρι στιγμής, «χτυπήσει» την Ιταλία περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όμως δεν έλαβε βοήθεια παρά μόνο από τη Ρωσία. Ο Φεντερίκο Κάνε ευχαρίστησε βέβαια, όχι μόνο τη χώρα, αλλά και προσωπικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Λέμε, ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Πούτιν, ευχαριστώ τη Ρωσία», γράφει στην ανάρτησή του.

Στις 21 Μαρτίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε να βοηθήσει την Ιταλία στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Την επόμενη μέρα, η Ρωσία έστειλε στην Ιταλία επτά στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη IlyushinIl-76. Μετέφεραν στη χώρα Ρώσους στρατιωτικούς ιολόγους, καθώς και εξοπλισμό για διάγνωση του κορονοϊού και  απολύμανση. Επιπλέον, δύο ακόμη αεροσκάφη θα μεταφέρουν Ρώσους γιατρούς στη Ρώμη.