Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ερντογάν: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των ρωσικών Su-57

 
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση στη Μόσχα, την Τρίτη, εξετάζοντας το ενδεχόμενο προμήθειας των ρωσικών Su-57.
Σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των μαχητικών Su-57 βρίσκονται Ρωσία και Τουρκία, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν. Αντιπρόσωποι των υπουργείων μας παρέμειναν στη Ρωσία και εργάζονται. Έχουμε θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τους όρους για τα δάνεια και την κοινή παραγωγή» δήλωσε, χαρακτηριστικά.
Έστειλε δε, μήνυμα στην Ουάσιγκτον ότι «αν δεν αλλάξει στάση για τα μαχητικά F-35, θα αναζητήσουμε τρόπους να διαφύγουμε απ’ αυτή την κατάσταση».
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο πρόεδρος Πούτιν υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του, στη Μόσχα, με τους δύο ηγέτες να εξετάζουν το ενδεχόμενο συμφωνίας για την παράδοση των ρωσικών μαχητικών.
Από την πλευρά της, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας γνωστοποίησε ότι Άγκυρα και Μόσχα εξετάζουν την πιθανή παράδοση μαχητικών Su-35 ή Su-57, με την Τουρκία να εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για το πιθανό deal.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούλιο, ανακοίνωσαν την αναστολή της συμμετοχής της Άγκυρας στο διεθνές πρόγραμμα των F-35, λόγω της προμήθειας του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, απειλώντας με πλήρη αποχώρηση της Τουρκίας από το project έως τον Μάρτιο του 2020.
https://sputniknews.gr/amyna/201908304376714-su57-rosia-tourkia-erdogan-putin/