Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Άλλοι πάνε για μπάνια, ο Ερντογάν ψάχνει το επόμενο μαχητικό της ΤΗΚ

 
 
Προοίμιο εξελίξεων: Iστορική στιγμή στην Ρωσία - Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στο κόκπιτ του Su-57 (φωτό, βίντεο)
Ιστορικές στιγμές εκτυλίσσονται στην μεγάλη αεροπορική έκθεση MAKS 2019 στην στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Τζουκόφσκι με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να ξεναγείται από τον Β.Πούτιν στο κόκπιτ του μαχητικού 5ης γενιάς Su-57!
Toυρκοι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν την στιγμή ως "ιστορική". Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε και επίσημα στον Ρ.Τ.Ερντογάν να ενταχτεί η εξαγωγική έκδοση του Su-57 στο οπλοστάσιο της ΤΗΚ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σκοπός της επίσκεψης των δύο ηγετών στην έκθεση είναι η εξέταση από κοντά των ρωσικών μαχητικών Su-57 πέμπτης γενιάς, για τα οποία ενδιαφέρεται η Τουρκία μετά το «ναυάγιο» με τα αμερικανικά F-35.
Χτες άλλωσε Ρώσος αξιωματούχος σημείωνε πως «ο πρόεδρος της Τουρκίας θα βρίσκεται στη ρωσική πόλη Τζουκόφσκι για να δει τα νέα ρωσικά μαχητικά. Οι δύο πρόεδροι θα παρακολουθήσουν την έκθεση MAKS και αργότερα θα συζητήσουν διάφορα θέματα και προοπτικές των δύο χωρών».
Στην συνέντευξη τύπου, ο Β.Πούτιν είπε πως:
"Υπάρχουν συνεργασίες με πολλές ξένες χώρες όπως για παράδειγμα με την Κίνα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και εύχομαι οι συνεργασίες μας να είναι πετυχημένες.
"Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας στον τομέα της αεροναυπηγικής. H Ρωσία είναι ηγέτιδα δύναμη στον τομέα αυτό.
Θέλουμε η συνεργασία να είναι πιο λειτουργική και να εμβαθύνει στον τομέα αυτό. Η επιστήμη είναι σημαντική περιοχή.
Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις προοπτικές που ανοίγονται σε νέα πρότζεκτ σε ελικόπτερα, αεροσκάφη πολιτικής αεροπορίας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε παλιά σοβιετικά αεροσκάφη που βρέθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναέγιναν "επιχειρησιακά"
Θα δείτε επίσης στο τέλος την εντυπωσιακή επίδειξη με συμμετοχή νέων ρωσικών αεροσκαφών".
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την πλευρά του είπε:
"Αγαπητέ μου φίλε Πούτιν, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Έθνους μου για την ευγενική σας πρόσκληση.
Θεωρώ πως αυτή η αεροπορική έκθεση MAKS 2019 είναι η κορυφαία στο είδος της.
Η Τουρκία από την πλευρά της έχει ξεκινήσει σημαντικά σχέδια στην Αεροπορία.
Είμαστε μια χώρα που έχει λόγο στην άμυνα και στην Αεροπορία. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην παραγωγή UAV και SİHAs.
Εχουμε τα μεγαλύτερα αεροπορικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο και τα αεροδρόμια μας είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη σε επισκεψιμότητα.. Ξεκινήσε την λειτουργία του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης αυτόν τον χρόνο.
Εμείς από την πλευρά μας οργανώνουμε την έκθεση "Teknofest"  στην Κων/πολη κάτι ανάλογο της MAKS-2019.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρέπεμψε, συγκεκριμένα σύμφωνα με το Anadolu, στη συνεργασία της Τουρκίας και της Ρωσίας στον τομέα τεχνολογίας στην αεροπορία και στο Διάστημα.
Παράλληλα, επανέλαβε την επιθυμία της Άγκυρας για ενίσχυση του όγκου του διμερούς εμπορίου Ρωσίας – Τουρκίας στα 100 δισ. δολ.. Άλλωστε ο ίδιος, σημείωσε ότι η Άγκυρα, το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει «σημαντικά βήματα» στη σφαίρα της Αεροπορίας.
Ξεκίνησε η δεύτερη παράδοση των S-400 στην Τουρκία
Tαυτόχρονα, σήμερα ξεκίνησε και η δεύτερη παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι το ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει τα τμήματα του πυραυλικού συστήματος, έχει ήδη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Murted, στην Άγκυρα. 
Τη Δευτέρα, άλλωστε, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, γνωστοποίησε ότι «η παράδοση και η μεταφορά του δεύτερου φορτίου των S-400 θα ξεκινήσει την Τρίτη».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.




















 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/799759_prooimio-exelixeon-istoriki-stigmi-stin-rosia-o-rterntogan-sto-kokpit