Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Στη Χάμα: Σε ρόλο ‘πυροσβέστη’ οι Ρώσοι μεταξύ Σύρων και Τούρκων

 
 
Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία φωτογραφήθηκε από τοπικό δημοσιογράφο την Κυριακή, καθώς εγκαθίσταντο στις περιοχές γύρω από το τουρκικό  παρατηρητήριο
Αύγουστος 26, 2019. 21:09
 
Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία έχει αναπτύξει τις δυνάμεις της στην περιοχή του τουρκικού παρατηρητηρίου στο βόρειο μέρος του κυβερνείου της Χάμα.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή από το Κυβερνείο της Χάμα, η ρωσική αστυνομία ανέπτυξε τις δυνάμεις της στο τουρκικό παρατηρητήριο για να αποκλιμακώσει τις τυχόν εντάσεις μεταξύ  των τουρκικών και συριακών δυνάμεων.
Παρά την απαίτηση της συριακής κυβέρνησης να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός από αυτή τη θέση του παρατηρητηρίου καθώς και από άλλες περιοχές, η ρωσική παρουσία δεν έχει να κάνει σχέση με τυχόν πιέσεις προς την Άγκυρα για να εγκαταλείψει την περιοχή, αλλά να αποδυναμώσει  την ένταση στη Χάμα.
Το τουρκικό καθεστώς αρνήθηκε , ήδη, να αποσυρθεί από αυτήν τη θέση του παρατηρητηρίου και η παρουσία του στο Μορέκ δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, καθώς είναι πλήρως απλωμένες στην περιοχή.

Al Masdar News