Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Su-57: Ερντογάν και Πούτιν θα εξετάσουν από κοινού τα ρωσικά μαχητικά στην έκθεση MAKS 19

 
Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστούν στην αεροπορική επίδειξη MAKS 19 στις 27 Αυγούστου, όπου η Ρωσία θα παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς Su-57.
«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας  Ερντογάν θα είναι στην ρωσική πόλη Zhukovsky για να δει τα νέα ρωσικά μαχητικά. Οι δύο πρόεδροι θα παρακολουθήσουν την έκθεση MAKS και αργότερα θα συζητήσουν διάφορα θέματα και προοπτικές των δύο χωρών», αναφέρει στην TASS Ρώσος αξιωματούχος.
Πούτιν και Ερντογάν θα εξετάσουν τα ρωσικά Su-35 και Su-57 κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, με το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια πιθανή εξοπλιστική συμφωνία.
Η Άγκυρα άρχισε να εξετάζει την πιθανή αγορά ρωσικών μαχητικών, Su-35 αλλά και Su-57, μετά το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών στην αγορά F-35 τον περασμένο μήνα. Οι ΗΠΑ δεν δέχτηκαν ποτέ την παράδοση ρωσικών S-400 στην Τουρκία και έστρεψαν τον Ερντογάν σε νέα εξοπλιστικά σχέδια με τον Πούτιν.
Ερντογάν Πούτιν
Ο Πούτιν και ο Ερντογάν πρόκειται να συζητήσουν και για την κατάσταση στη Συρία, ειδικότερα για την βορειοδυτική επαρχία Idlib, καθώς και για την κατάσταση  στην Ουκρανία.
«Ο πρόεδρος επανειλημμένα επιβεβαίωσε την ανησυχία του για την εντατικοποίηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στο Idlib», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Η κατάσταση στο Idlib, που εξακολουθεί να αποτελεί περιοχή ευθύνης της Τουρκίας».
Η Άγκυρα και η Μόσχα, τον Σεπτέμβριο, συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στο Idlib για να αποτρέψουν πιθανή επίθεση δυνάμεων της Συρίας. Από τους δύο προέδρους θα συζητηθεί και η νέα ζωνη ασφαλείας της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.
Su-57: Το «αστέρι» της έκθεσης
Το πρωτοποριακό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 της Ρωσίας, που ενσωματώνει τις λειτουργίες των μαχητικών αεροσκαφών F-22 και F-35 των ΗΠΑ, ξεπερνάει τις επιδόσεις τους, ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού αλλά και διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού και ανάπτυξης της Sukhoi, Mikhail Strelets σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Το μαχητικό αεροσκάφος είναι ικανό να εκτελεί αποτελεσματικά αποστολές για να καταστρέψει τόσο τους στόχους στον αέρα όσο και στο έδαφος σε σύγκριση με τα αεροσκάφη των ΗΠΑ που επικεντρώνονται μόνο σε συγκεκριμένα καθήκοντα και αποστολές, είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Ahval

 https://www.onalert.gr/eksoplismoi/su-57-erntogan-kai-poytin-tha-exetasoyn-apo-koinoy-ta-rosika-machitika-stin-ekthesi-maks-19/358532/