Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελίες για ασυρμάτους ΕΛ.ΑΣ.: «Μας βρίζουν ασυρματικά. Διαβιβάζουμε από τα κινητά»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και αστυνομικούς. Αιτία για τα επεισόδια στάθηκε ο θάνατος κρατουμένου στα κρατητήρια του Τμήματος.
   
Από την πρώτη στιγμή καταγγέλθηκε ότι άγνωστοι παρενέβησαν στη συχνότητα της Αστυνομίας και διαβίβασαν μέσω ασυρμάτου υβριστικά και απειλητικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, οι αστυνομικοί αναγκάζονται να λαμβάνουν εντολές από τα κινητά τους τηλέφωνα και όχι από τους ασυρμάτους, διότι αυτοί είναι αναλογικοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ασφάλεια στις επικοινωνίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνδικαλιστών αναφέρει:
 «Με  ”τηλεφωνική εντολή ” η Ο.Π.Κ.Ε φεύγει από Μενίδι και Ζεφύρι  και τοποθετείται στις αυλές πολιτικών στόχων . Με  ” τηλεφωνική εντολή ” η ΔΙ.ΑΣ φεύγει από τον τομέα της  και φρουρεί πανηγύρεις   και συνεστιάσεις . Με ” τηλεφωνική εντολή ” η ΔΙ.ΑΣ στέλνεται να καταστείλει εξεγερμένους  ΡΟΜΑ, παρότι απαγορεύεται από τα καθήκοντα της . Η Ηγεσία  παρότι είναι ενήμερη σε κάθε επίπεδο, ”αγρόν ηγοράζει”. Τα παραπάνω  οδήγησαν ξανά το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α διαμαρτυρόμενο στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απαιτώντας την εφαρμογή της ήδη εξαγγελθείσας ψηφιακής διαβίβασης (sepoura) και την προστασία των επικοινωνιών των αστυνομικών υπηρεσιών. Την Προστασία των υπηρεσιών και τη λειτουργία τους στα πλαίσια της αποστολής τους . Δεν θα κουραστούμε να καταγγέλλουμε, είτε Δημόσια είτε ιδιωτικά παρότι εκείνοι που ενοχλούνται  φροντίζουν να μας το καταδεικνύουν εμφαντικά.  Επίσης το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με σεβασμό παραβρέθηκε στο πλευρό των συναδέλφων που διακομίστηκαν στο 401 Στρ. Νοσοκομείο ευχόμενο ταχεία ανάρρωση και πλήρη σωματική αποκατάσταση».
http://www.huffingtonpost.gr/entry/katayyelies-yia-asermatoes-elas-mas-vrizoen-asermatika-diavivazoeme-apo-ta-kineta_gr_5a33608de4b01d429cc76eb3?utm_hp_ref=gr-homepage