Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ανήλικοι βρέθηκαν στο πελατολόγιο συμμορίας ναρκωτικών

Μαθητές σε σχολεία
Τα στοιχεία αρκετών ανηλίκων βρέθηκαν στη λίστα με το πελατολόγιο πολυμελούς συμμορίας η οποία δραστηριοποιείτο στην προμήθεια –
 αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ένας από τους βασικούς τομείς δραστηριότητας της συμμορίας ήταν να διακινούν ναρκωτικά σε ανήλικους και γι αυτό τον σκοπό είχαν αναπτύξει δίκτυο πελατών- μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής.

Η συμμορία λειτουργούσε με την μορφή «δικτύου» χωρισμένη σε τέσσερις ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε δημόσιους χώρους.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα η σπείρα εξαρθρώθηκε και με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές της Δυτικής, Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη της εκ των οποίων επτά Έλληνες και οκτώ Αλβανοί ηλικίας από 16 έως 32 ετών.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται και 8 επιπλέον μέλη της συμμορίας,τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις γονείς- δυο Έλληνες και ένας Αλβανός, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων καθώς και δύο ακόμα άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.

Τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης καθώς και ναρκωτικά δισκία. Το δίκτυο είχε απλωθεί σε πολλές περιοχές, όπως στις Αχαρνές, στους Άγιους Αναργύρους, στα Άνω Λιόσια, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Νέα Χαλκηδόνα, στο Νέο Ηράκλειο, σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατήσια τον Κολωνό, τα Σεπόλια, το Γκάζι μέχρι και την Γλυφάδα.

Οι δράστες λάμβαναν μέτρα ασφαλείας ώστε να μην εντοπισθούν. Στις μεταξύ τους επικοινωνίες, συνομιλούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις και σε αρκετές περιπτώσεις στην αλβανική διάλεκτο, ενώ χρησιμοποιούσαν και τηλεφωνικές συνδέσεις «σκιές » ενεργοποιημένες δηλαδή σε τρίτα πρόσωπα - «αχυράνθρωπους».

Ιδιαίτερα προσεκτικοί ήταν και στην μέθοδο που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι δεν μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούσαν να προβούν στη πώλησή τους προμηθεύονταν τις ουσίες είτε από σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους («καβάντζες»), είτε από τρίτα άτομα, τα οποία στρατολογούσαν με αντάλλαγμα μικροποσότητες κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν ανάμεσα στα άλλα και κατασχέθηκαν:

· 1.785 γραμμάρια κάνναβης,

· 26 γραμμάρια κοκαΐνης,

· 31 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και 51 ναρκωτικά δισκία.


Ευαγγελία Νεσφυγιέ

in.gr