Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Το μεγαλύτερο FAKENEWS της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας, απο τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης, αποκαλούσαν τον πόλεμο στην Συρία ως 'Εμφύλιο' !

Απολογισμός: 40.000 τζιχαντιστές από 120 διαφορετικές χώρες πολέμησαν με το ISIS
Περίπου 50 ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αιχμαλωτίστηκαν στην Συρία και το Ιράκ από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με
δήλωση Αμερικανού στρατιωτικού αξιωματούχου στο CNN.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι αρκετοί από τους μαχητές συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να κρυφτούν σε πολιτικά οχήματα κι αργότερα εντοπίστηκαν είτε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, είτε από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ.
Οι μαχητές αυτοί, προέρχονταν από αρκετές χώρες στην Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, αλλά και την Νοτιοανατολική Ασία.
Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, πρόεδρος του Κοινού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι: “περίπου 40.000 ξένοι μαχητές από 120 διαφορετικές χώρες” πλαισίωσαν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ, αλλά και την Συρία, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Βιρτζίνια.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν γνωστοποιήσει ότι συστατικό στοιχείο της στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Τραμπ στο αναφερόμενο ζήτημα, είναι η αποτροπή της επιστροφής των μαχητών αυτών στις χώρες τους, υπό τον φόβο ότι θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
Σύμφωνα με δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου στο CNN την προηγούμενη εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί πλέον να οργανώσει μικρές τρομοκρατικές οργανώσεις σε χώρες που σπαράσσονται από τον εμφύλιο πόλεμο, όπως το Αφγανιστάν, η Λιβύη και η Υεμένη, προσπαθώντας να βοηθήσει τους ξένους μαχητές του να διασχίσουν τα σύνορα και να ενωθούν με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί του, εκτός του Ιράκ και της Συρίας.
Ο Ντάνφορντ επικαλέστηκε στρατιωτικό των Φιλιππίνων, ο οποίος του είχε πει ότι περίπου 30 μαχητές είχαν επιστρέψει στην ασιατική χώρα από την Συρία και το Ιράκ. “Οι ροές ξένων μαχητών προς την Συρία έχουν σχεδόν σταματήσει. Επίσης, οι ξένοι μαχητές δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την Συρία,” είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ο Μπρετ Μακγκάρκ ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, που συνόδευε τον στρατηγό Ντάνφορντ.
Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα στους δημοσιογράφους ότι τέσσερις ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αιχμαλωτίστηκαν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις τον Οκτώβριο, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ράκα. Οι μαχητές είχαν αναμιχθεί με αμάχους που εγκατέλειπαν περιοχές της πόλης, στο πλαίσιο εφαρμογής τοπικής συμφωνίας για την αποφυγή παράπλευρων απωλειών.
Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αναφορές μέσω βιντεολήψεων από διεθνή ΜΜΕ για την διαφυγή ξένων μαχητών από την Ράκα, η διεθνής συμμαχία επιμένει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέτοιες ενέργειες.
Η διεθνής στρατιωτική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι λιγότεροι από 3.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, παραμένουν στην Συρία και το Ιράκ, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, μετά την εκδίωξη τους από τα αστικά κέντρα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ