Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Για άλλη μια φορά 'η αμερικανιά' δέν έπεισε την κοινή γνώμη!

ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΠΛΑΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π
Μια ηχογραφημένη συνομιλία που δημοσιεύθηκε από τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας στο Internet και που υποτίθεται ότι καταγράφει μια συζήτηση μεταξύ μαχητών της πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων σχετικά με την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους είναι πλαστή δήλωσαν ρώσοι ειδήμονες την Κυριακή.
Μια ομάδα εμπειρογνωμώνων μελέτησε το υλικό και συμπεραίνει ότι δεν πρόκειται παρά για μια αυθαίρετη συρραφή 3 διαφορετικών αυτόνομων συνδιαλέξεων δηλ. ηχητικών αποσπασμάτων.
“Αυτή η καταγραφή δεν αφορά μια ενιαία και αναπόσπαστη ηχογράφηση αλλά αποτελείται από πολλά αποσπάσματα » δήλωσε ο Nikolaï Popovένας προβεβλημένος ειδήμονας σε θέματα ανάλυσης ήχου.
Πιο συγκεκριμένα στο ένα από τα 3 ηχητικά αποσπάσματα ο επικεφαλής της αυτοάμυνας των ρωσόφωνων στην Gorlovkaο IgorBezler μιλάει για ένα αεροπλάνο που κατέρριψαν οι ρωσόφωνοι αλλά δεν λέει τίποτα για τον τύπο του αεροπλάνου τονίζει ο ειδικός.
Την ίδια στιγμή ακούγεται καθαρά στην κασέτα το όνομα της πόλης Yenakiyevo. Με την μόνη διαφορά ότι η πόλη αυτή απέχει 100 χλμ (60 μίλια) από την περιοχή του Snezhnoye όπου κατέπεσε το Boeing-777.
Ο Bezlerλέει ότι πραγματικά μια συνομιλία του έλαβε χώρα αλλά αυτή αφορούσε ένα μαχητικό ουκρανικό που καταρρίψαμε στο Yenakiyevo μια μέρα πριν την πτώση του μαλαισιανού. (ITAR-TASS 20/07/14)
dimpenews