Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Εθνικός κίνδυνος η ελλιπής παιδεία για την υποχρέωση στην πατρίδα και την αξία του έθνους

Σοκαριστικά στοιχεία για τις αυτοκτoνίες στο στρατό - Το 3% αυτοκτονεί κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Στράτευσης
Τις θανατηφόρες συνέπειες του Στρατού στους νέους ανθρώπους αποκαλύπτει έρευνα της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης. Όπου διαπιστώνεται το δραματικό αποτέλεσμα της μετατροπής του νέου ειρηνικού πολίτη, που υποχρεώνεται να...αφήσει στην άκρη τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις σχέσεις του, για να μετατραπεί σε Πολεμιστή που εξυπηρετεί συμφέροντα για τα όποια δε θα ερωτηθεί ποτέ.
Σε συνθήκες στρατωνισμού και  εκμηδένισης της προσωπικότητας, σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την υποταγή, τη πειθαρχία και το εθνικιστικό-ρατσιστικό μίσος. Διαπιστώνοντας ότι κράτος-κυβέρνηση-στρατιωτικοί τον εκμεταλλεύονται εργασιακά και του φορτώνουν το σημαντικό κόστος της θητείας στα ήδη τεράστια οικονομικά αδιέξοδα που προκαλεί η ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια.

Τα στοιχεία σοκάρουν, σπέρνοντας ανησυχία και έντονο προβληματισμό, καθώς η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτε για τη βελτίωση της κατάστασης, αλλά αποτελούν παραμέτρους της έντασης των προβλημάτων και της δραματικής επιδείνωσης της στρατιωτικής στράτευσης. Αξίζει να συγκρίνουμε την απόφαση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για συμμετοχή τανκς-αεροσκαφών στις Στρατιωτικές Παρελάσεις, που απογείωσαν το κόστος διεξαγωγής ή τα 500άρικα που μοιράζονται προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους  σε συγκεκριμένα τμήματα των Ε.Δ. και της ΕΛ.ΑΣ., διεκδικώντας την πρόσδεση τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με όρους Πραιτοριανών. Ενώ ο μισθός του φαντάρου παραμένει καθηλωμένος στα 8.7 ευρώ, περικόπτονται τα δωρεάν εισιτήρια όσων υπηρετούν στη παραμεθόριο, απογειώνονται οι τιμές στα ιδιωτικοποιημένα ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης. Και τέλος, διατάσσονται οι συνάδελφοι φαντάροι να επιστρέψουν στην απόλυση τους πουλόβερ-αρβύλες-πετσέτες κλπ. για να ξαναδοθούν τα μεταχειρισμένα είδη στους νεοσύλλεκτους.

Ο θεσμός λοιπόν της Υποχρεωτικής Στράτευσης ευθύνεται για το γεγονός ότι το 3% των Ελλήνων φαντάρων αυτοκτονούν στη διάρκεια της θητείας τους, όπως προκύπτει από την έρευνα των ιατρών
Ορέστη Γιωτάκου και Γιώργου Τσουβέλα. Βασική αιτία είναι οι διαταραχές άγχους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 866 υγιή στελέχη και οπλίτες του στρατού, με ανώνυμα ερωτηματολόγια. Από τους συμμετέχοντες, οι 798 (93 %) ήταν άνδρες και η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 29 έτη.

Η μελέτη έδειξε ότι:
το 12% απάντησε ότι “είχα την αίσθηση ότι δεν αξίζω”,

το 6 %, “ευχήθηκα να είχα πεθάνει”,

το 5,6%, “είχα σκέψεις αυτοκτονίας”
το 2,8%, “είχα επιχειρήσει να αυτοκτονήσω”.

Τα κύρια συμπτώματα άγχους που αναφέρονταν είναι:
Ø  “φόβος ότι θα τρελαθώ”,

Ø  “φόβος ότι θα πεθάνω”,

Ø  “αίσθημα πνιγμονής”
Ø  “αίσθηση απώλειας ελέγχου”.


Σύμφωνα με τους μελετητές “τα ευρήματα της παρούσας μελέτης υποδεικνύουν τη συσχέτιση ανάμεσα στα συμπτώματα άγχους και την αυτοκτονικότητα”. Επισημαίνεται επίσης η ύπαρξη ιστορικού χρήσης ουσιών, αλλά και των διαταραχών του ύπνου, ως σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε μια απόπειρα αυτοκτονίας. Η μελέτη καλεί για “έγκαιρη ανίχνευση και εκτίμηση κινδύνου για αυτοκτονία”.

Εμείς καλούμε την νεολαία να κλιμακώσει την αγωνιστική της προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με στολή. Για την κατοχύρωση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού στον Στρατό.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην Υποχρεωτική Στράτευση και το Μισθοφορικό Στρατό, μηχανισμό ταξικής κυριαρχίας και καταστολής των κοινωνικών αγώνων, μέσο για την αναβάθμιση του οικονομικού-πολιτικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης, συνεργό και συμμέτοχο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Συμμαχιών Προθύμων.

Τους λέμε ξανά: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com