Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Συγκλονίζει η δολοφονία του υπαρχιφύλακα από τον Αλβανό ισοβίτη

Ποιος είναι ο κατάδικος που κάρφωσε μαχαίρι στο λαιμό 46χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου - Τον σκότωσε γιατί δεν του έδωσαν την άδεια που είχε ζητήσει - Τι είπε ο δολοφόνος την ώρα που κάρφωνε το μαχαίρι στο θύμα -Είχε προσχεδιάσει τις κινήσεις του
   
Μια δολοφονία απίστευτης αγριότητας συνταράσσει την κοινή γνώμη ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι κάρφωσε αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου σημειώθηκε η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση.
Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα, πατέρα δύο παιδιών, στις φυλακές του Μαλανδρίνου επικρατεί αναστάτωση.
Ο κρατούμενος είναι ο Αλβανός Ιλία Καρέλι, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για άλλη ανθρωποκτονία.

Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: ''Αφού δεν μου δίνεται την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου''. Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε και σκότωσε τον 46χρονο.

Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ φώναζε πως με αυτό τον τρόπο εκδικείται για το γεγονός πως δεν του έδωσαν την πενθήμερη άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του, που νοσηλεύεται στην Ιταλία.

Αμέσως μετά, αφοπλίστηκε από τους υπόλοιπους σωφρονιστικούς. Ο  Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός να σκορπίζει θλίψη.

Στις φυλακές, μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, έφτασαν ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Μάλιστα δυνάμεις της ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν έλεγχο στα κελιά όλων των κρατουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κρύβουν κι άλλα αυτοσχέδια όπλα. Την ίδια ώρα τα ερωτηματικά πληθαίνουν σχετικά με την ασφάλεια μέσα στις φυλακές και το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να προμηθευτεί και να κατασκευάσει όπλα που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο, τόσο σε συγκρατούμενους τους, όσο και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας υπέκυψε στα τραύματά του.

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στις φυλακές του Μαλανδρίνου, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου από έναν αλλοδαπό βαρυποινίτη ο οποίος τους επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι!

Ο κρατούμενος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Αλβανός καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, επιτέθηκε σε κατάσταση αμόκ σε έναν 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο φωνάζοντας «Δεν με αφήνετε να δω την μάνα μου θα πάρω τη ζωή ενός από σας»!

Ο βαρυποινίτης κάρφωσε το μαχαίρι που κρατούσε στο λαιμό του άτυχου υπαλλήλου προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του. Αμέσως μετά, αφοπλίστηκε από τους υπόλοιπους σωφρονιστικούς και κρατείται με χειροπέδες στο φρουραρχείο, όπου έχουν φτάσει άνδρες της Ασφάλειας για να τον παραλάβουν. Το θύμα καταγόταν από το Αγρίνιο και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.