Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Συγκλονίζουν οι φρικιαστικές και διαχρονικές μέθοδοι των Τούρκων. Ότι έκανα στην σφαγή της Χίου το 1822 με τις συμμορίες παρανόμων το πράττουν στην Συρία

Ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας, Ομράν αλ Ζόουμπι, δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση  χρησιμοποιεί παράνομες μεθόδους,  προωθώντας συμμορίες στην περιοχή της επαρχίας Κασάμπ της Λατάκειας, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανονισμούς, ιδίως την απόφαση 1373 του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.
Σε συνέντευξή του στη συριακή κρατική τηλεόραση, ο Αλ  Ζόουμπι, δήλωσε ότι οι εχθρικές πράξεις που διαπράττονται από την κυβέρνηση Ερντογάν στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας –Συρίας, στην Κασάμπ αλλά και σε άλλους τομείς αποδεικνύουν τη συμμετοχή της Τουρκίας στην υποστήριξη στους τρομοκράτες, όχι μόνο στη Συρία, αλλά στη Λιβύη, στην Τυνησία και στην Αίγυπτο.
 
Ο Σύρος υπουργός πρόσθεσε ότι όλοι οι μαχητές που αγωνίζονται σήμερα στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας δεν είναι Σύριοι, και δεν αποτελούν μέλη της συριακής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι ξένες τρομοκρατικές  ομάδες, αποτελούνται κυρίως από Σαουδάραβες, Αφγανούς, Τσετσένους και Λίβυους.
Ο Ομράν αλ Ζόουμπι τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία, έχει γίνει ένα εργοστάσιο για την παραγωγή και εξαγωγή τρομοκρατών σε όλον τον κόσμο- όπου εκπαιδεύονται από αυτήν, τροφοδοτούνται όπλα από αυτή και στη συνέχεια αποστέλλονται σε άλλες χώρες.