Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Με τον Σταυρό στο χέρι ο Βλαδίμηρος και νικά...

''Θέλημα του Αγίου Λουκά'' λένε στην Κριμαία η ένωση με τη Ρωσία
Του Αιμίλιου ΠολυγένηΈνας Άγιος συνδεδεμένος άρρηκτα με τον τόπο του. Στην πολύπαθη Κριμαία που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό το επίκεντρο του κόσμου ο κόσμος προσεύχεται στον Άγιο Λουκά.
Σε ναούς και μοναστήρια ο λαός προστρέχει στον Άγιο και προσεύχεται για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή και να σταματήσει να γίνεται η Κριμαία πεδίο διπλωματικών αντιπαραθέσεων και πολιτικών διενέξεων.
Την ημέρα της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφεροπόλεως και Κριμαίας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας της Δημοκρατίας της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ και τον δήμαρχο της Σεβαστούπολης Αλεξέι Τσάλγι υπέγραψαν στο Κρεμλίνο την συμφωνία ένταξης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στην Ρωσία.
Δεκαοκτώ χρόνια από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου η Κριμαία αλλάζει σελίδα.
Για μερικούς ίσως είναι μία απλή σύμπτωση. Για τους κατοίκους της Κριμαίας όμως, αυτή η ένωση με τη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, να ήταν και η επιθυμία του Αγίου Λουκά, δηλώνουν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
romfea