Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

H σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», αφήνει αδιάφορους τους Έλληνες πολιτικούς

Ταχύρρυθμα προγράμματα εκτουρκισμού
Με εντατικά σεμινάρια…γενιτσαρισμού συμπληρώνεται επί τουρκικού εδάφους η «εκπαίδευση» πολλών νεαρών μουσουλμάνων, που μεταφέρονται με τουρκικά έξοδα από την ελληνική Θράκη!
Για Δυτικοθρακιώτες νέους, που μετά από πρόσκληση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), επισκέφτηκαν στα τέλη Αυγούστου την Προύσα και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον πολιτισμό της, μας ενημερώνει η τουρκική εφημερίδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ». Και στο δημοσίευμα στο “Προξενείο-Στοπ” αναφέροντας τα εξής:
«Οι Δυτικοθρακιώτες νέοι επισκέφτηκαν τα Τοπχανέ, Ουλού Τζαμί, Εμίρ Σουλτάν, Γεσίλ Τουρμπέ, Μουραντίγιε και το τζαμί του Μουράτ Α΄. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Κιοσέ που τους συνόδευε, ανέφερε πως οι νέοι πραγματοποιούν μια 15μερη εκπαιδευτική και πολιτιστική επίσκεψη, διαμένουν στo λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων Ασλάνομπα και εκεί, στα πλαίσια του ταχύρυθμου καλοκαιρινού σχολείου, και παίρνουν μαθήματα, αλλά έχουν και την τύχη να επισκεφτούν ιστορικά και πολιτιστικά σημαία της Προύσας.

Ο Κιοσέ ανέφερε ακόμη πως αυτού του είδους τα προγράμματα, πρέπει να κινούνται σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, ότι σε αυτά γεννιούνται ευκαιρίες για την αύξηση της αυτοπεποίθησης των νέων και για την καλύτερη τους κατάρτιση, για να προσθέσει πως ¨Οι νέοι μας θα πρέπει να ξέρουν από την μια πως εδώ υπάρχει ένας σύλλογος και οι συντοπίτες τους, που τους σκέφτονται, ενώ από την άλλη πιστεύουμε πως είναι κάτι το σημαντικό να ενημερώνονται για την Προύσα και για την Τουρκία που πάντα βρίσκεται δίπλα τους. Κάνουμε ότι μπορούμε για να νοιώσουν σαν να ήταν στο σπίτι τους¨.

Οι νέοι στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τους υποδέχτηκαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και ο Γ.Γ. του δήμου Προύσας Νετσμετίν Σενοτζάκ.
Ο Σενοτζάκ ανέφερε πως οι περισσότεροι μετανάστες από την Δυτική Θράκη ήρθαν στην Προύσα και συνεχίζουν τον πολιτισμό τους στην Τουρκία. Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι Δυτικοθρακιώτες νέοι στηρίζοντας τον πολιτισμό τους θα προστατεύσουν και την εθνική τους ταυτότητα και είπε: ¨Εμείς στην Δυτική Θράκη πρέπει να υπάρχουμε υπερασπιζόμενοι την πίστη μας και την εθνική μας ταυτότητα. Για αυτό είναι ανάγκη να εκπαιδευτείτε καλά και να συνεχίσετε τον πολιτισμό μας. Η Τουρκία ποτέ δεν είναι δυνατόν να σας γυρίσει την πλάτη της¨»

Πολύ εύγλωττα βεβαίως όλα αυτά: και οι παραπάνω δηλώσεις, αλλά και τα ίδια τα…ταχύρρυθμα μαθήματα, που πραγματοποιούνται ασφαλώς με οργάνωση και δαπάνες του συλλόγου Προύσας (ή ακόμη ακριβέστερα του τουρκικού ΥΠΕΞ ).

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία:



 η οποία είναι από την επίσκεψη των παιδιών στα γραφεία του παραρτήματος Προύσας του BTTDD. Στο βάθος αριστερά διακρίνεται η μόνιμα ευρισκόμενη εκεί σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», ενώ στους μαθητές μοιράστηκε και το βιβλίο «Τρικυμία Αχμέτ Σαδήκ», βιβλίο που εξιστορεί και ηρωοποιεί τη ζωή και την ακραία ανθελληνική δράση του γνωστού φασίστα τουρκοπράκτορα και ιδρυτή του τουρκοκόμματος DEB.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν περί…εκπαιδεύσεως! Τώρα βέβαια όποιος έχει μάτια, βλέπει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη Θράκη ως προς το δηλητήριο που ποτίζεται συστηματικά στα μυαλά των μικρών παιδιών και ως προς τη μαζική εκκόλαψη φανατικών τουρκοφρόνων. Ο έχων οφθαλμούς συνεπώς οράτω και ο έχων νουν ψηφισάτω.
briefingnews.gr