Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτούς έχει διαλέξει η ελληνική κυβέρνηση για συμμάχους!(Vid)

Ισραήλ: Δικάζουν παιδιά σε στρατιωτικά δικαστήρια!
Μια νέα έκθεση από την οργάνωση Defence for Children International Palestine επισημαίνει ένα φρικτά τρομακτικό γεγονός. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διώκει τα παιδιά σε στρατιωτικά δικαστήρια (αλλά όχι αν είναι Εβραίοι). Μερικοί ίσως εκπλαγούν να μάθουν οτι αυτο δεν το κάνει ουτε το Ιράν, ούτε η Ρωσία, ούτε η Σαουδική Αραβία, ουτε η Συρία ή μια οποιαδήποτε άλλη χώρα που το Ισραήλ ενδεχομένως να θελει να επιτεθεί στο μέλλον... Αυτη την τακτική, σύλληψης Παλαιστίνιων παιδιών και δίκης σε στρατιωτικό δικαστήριο, την έχει μόνο το Ισραήλ.
Η έκθεση αναφέρει τα εξής:
"Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που συστηματικά διώκει παιδιά σε στρατοδικεία οπου στερούνται βασικές και θεμελιώδεις εγγυήσεις μιας δίκαιης δίκης. Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί δικαστές, είτε εν ενεργεία ή οι έφεδροι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού, σπανίως αποκλείουν αποδεικτικά στοιχεία που έλαβαν εξαναγκαστικά ή μέσω βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων και ομολογιών που ειναι συνταγμένες στα εβραϊκά, μια γλώσσα που τα περοσσότερα παιδιά Παλαιστινιακής καταγωγής δεν καταλαβαίνουν ...




Κατά τη διάρκεια του 2012, το 74% των Παλαιστίνιων παιδιών υπέστει κάποια μορφή σωματικής βίας κατά τη σύλληψη, τη μεταφορά ή την ανάκριση τους… Παρά τις σαφείς απαγορεύσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το Ισραήλ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την μέθοδο της απομόνωσης σε παιδιά Παλαιστινιακής καταγωγής αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της ανάκρισης ... Εκτός απο την σύλληψη και την κακομεταχείριση, μια γενιά Παλαιστινίων παιδιών έχουν πυροβοληθεί, και έχουν βομβαρδιστεί… Εχουν επιτεθεί στα σπίτια και στα σχολεία τους και έχουν δει φρικτά και τραγικά γεγονότα. Έχουν χάσει τους γονείς τους, τα αδέλφια τους, παππούδες και γιαγιάδες, θείες, θείους, ξαδέλφια και γείτονες, καθώς και τα δικά τους πόδια, χέρια και άλλα μέρη του σώματος τους..



Επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα και τα δρακόντεια μέτρα αποκλεισμού 6 χρόνων τώρα εχουν οδηγήσει σε καταγγελίες συλλογικής τιμωρίας του άμαχου πληθυσμού που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Από το ξέσπασμα της δεύτερης Ιντιφάντα το 2000, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν την ευθύνη για το θάνατο περισσότερων από 1.000 παιδιών στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την οργάνωση Defense for Children International Palestine."

Στο παρακάτω βίντεο οι αρχές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη συνέλαβαν ένα 5χρονο αγόρι, παλαιστινιακής καταγωγής και το κράτησαν για δύο ώρες, επειδή πέταξε μία πέτρα. Για να
διαβάσετε περισσότερα για το τραγικό συμβάν κάντε κλίκ εδώ

onalert.gr