Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κώ, Σάμο,Χίο, Ρόδο στοχευμένα νησιά απο την Τουρκία ώς ορμητήρια τρομοκρατικών οργανώσεων. Προβοκάτσια για μια μελλοντική επέμβαση!

Οι Τούρκοι "μπλέκουν Κω" για τις επιθέσεις με ρουκέτες στην Άγκυρα
Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Η Γενική Διευθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι  δυο δράστες της
επίθεσης στην ασφάλεια της Αγκυρας με ρουκετοβόλα είναι μέλη της'' τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C''.  Ο ένας από τους δράστες που σκοτώθηκε ήταν ο Μουχαρέμ Καρατάς, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την επίθεση με φλογοβόλο όπλο, τον περασμένο Μάρτιο, εναντίον του κεντρικού κτιρίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο δεύτερος που συνελήφθη βαριά τραυματισμένος διαπιστώθηκε ότι ήταν ο Σερντάρ Πολάτ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Νουμουνέ για νοσηλεία.
Με ρουκετοβόλο RPG- 7
Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNNTurk, γράφει ότι οι επιτιθέμενοι,  πραγματοποίησαν την επίθεση με ρουκετοβόλο RPG- 7 και έφεραν επάνω τους πολλές χειροβομβίδες και όπλα.  πραγματοποιήθηκε επίθεση με ρουκέτες στα κτίρια της Γενικής Διεύθυνσης της Ασφάλειας και στα παράπλευρα κτίρια της αστυνομίας, στην περιοχή Ντίκμεν της Άγκυρας. Κατά την επίθεση δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες.

Η επίθεση,όπως ήδη έγραψε το OnAlert,  έγινε ξεχωριστά στο κτίριο της Διευθυνσης Ασφαλείας στο Ντίκμεν στην πρωτεύουσα, καθώς επίσης και στο κτίριο της Αστυνομίας παράπλευρα. Από την επίθεση προκλήθηκε υλική ζημιά στα κτίρια, αλλά δεν υπήρξαν νεκροί και τραυματίες.

Αναλυτικά ,μετά το συμβάν, συγκεντρώθηκαν πολλοί άνδρες της αστυνομίας στην περιοχή και στις έρευνες που έγιναν βρέθηκε και μία ρουκέτα που δεν είχε εκραγεί. Μετά την έκρηξη οι διαμένοντες στο «σπίτι της αστυνομίας» βγήκαν από το κτίριο με μεγάλο φόβο και εστάλησαν στην περιοχή μονάδες της αντιτρομοκρατικής, αστυνομία από τη Διεύθυνση Πληροφοριών και ειδικές δυνάμεις. Για το ενδεχόμενο 3ης πιθανής έκρηξης, οι πυροτεχνουργοί προέβησαν σε ευρεία έρευνα στην περιοχή.

  5.000 αστυνομικοί- Ελικόπτερα με ποβολείς
Η Αστυνομία αμέσως μετά ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση για τη σύλληψη αυτών που πραγματοποίησαν την επίθεση και μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, απέκλεισε όλους τους δρόμους. Οι ύποπτοι που πραγματοποίησαν την επίθεση συνελήφθησαν μετά από ένοπλη συμπλοκή στο σημείο Κεπεκλί του αυτοκινητόδρομου Άγκυρας-Ικόνιου. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, μετά την επίθεση, διέφυγαν για να φτάσουν στο σημείο Κεπεκλί του αυτοκινητόδρομου Άγκυρας-Ικόνιου, ενώ η αστυνομία από την άλλη πλευρά, εντός πέντε λεπτών, διαπίστωσε τους δράστες, από τις κάμερες ασφάλειας. Περίπου 5.000 αστυνομικοί, προς την κατεύθυνση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων, έθεσαν σε κλοιό τις περιοχές Κεκλικπινάρ του Ντίκμεν και την περιοχή Οράν. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και ελικόπτερα με προβολείς. Η αστυνομία στρίμωξε τους δράστες στη συνοικία Ακπινάρ του Κεκλιπινάρ. Όταν οι δράστες ανταποκρίθηκαν με πυρά ξεκίνησε συμπλοκή.

Ο
τύπος αναφέρεται στο θέμα, πρωτοσέλιδα.Η Milliyet  γραφει ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε επίσης και φλάμα (σημαία) της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. Ακόμα σημειώνεται πως η χθεσινή επίθεση παρουσιάζει ομοιότητες με αυτή που είχε γίνει από το DHKP-C εναντίον του κεντρικού κτιρίου του ΑΚΡ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η οργάνωση, εικάζεται ότι, πραγματοποιεί αυτού του είδους τις επιθέσεις για να δείξει ότι είναι σε θέση να μπει μέσα στην καρδιά της κυβέρνησης.

Ξανά- μανά: ''Από την Κω...''
Βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείψουν οι προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας :Η Vatan σημειώνει  ότι η αστυνομία είπε ότι τον Αύγουστο είχε ληφθεί πληροφορία ότι μέλος του
DHKP-C είχε πραγματοποιήσει είσοδο από την Κω στην Τουρκία και ότι ενδέχεται το άτομο αυτό να είναι στέλεχος του DHKP-C και να πραγματοποίησε την εν λόγω επίθεση.

Η Yeni Safak σημειώνει ότι  στον τόπο του συμβάντος βρέθηκε ένα κομμάτι πανί με το σήμα του DHKP-C. Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γράφει ότι πρόκειται για την 4η επίθεση του
DHKP-C και ότι η οργάνωση προηγούμενα είχε πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, είχαν ακολουθήσει οι επιθέσεις στο κεντρικό κτίριο του ΑΚΡ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια ορισμένα στελέχη του DHKP-C είχαν συλληφθεί στη Χίο με όπλα και στόχος τους ήταν να πραγματοποιήσουν νέες επιθέσεις στην Τουρκία. Μετά την ...απαγόρευση των στρατοπέδων τους στην Ελλάδα,γράφει πάλι την γνωστή ψευτικη ιστορία,  είχε αναφερθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης μετέβησαν στη Λατάκεια της Συρίας. 
onalert.gr