Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Βόλος: Διακινούσαν ναρκωτικά έξω από εκκλησία

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τρία άτομα στο Βόλο για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης συνταγογράφησης ναρκωτικών δισκίων.     Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο από τους συλληφθέντες κατελήφθησαν να διακινούν ναρκωτικά δισκία στο προαύλιο Ιερού Ναού.
Ο τρίτος συλληφθείς, γιατρός, χορηγούσε στους άλλους δύο, έναντι αμοιβής, ιατρικές συνταγές με τις οποίες αυτοί προμηθεύονταν τα ναρκωτικά δισκία και τα διακινούσαν.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 265 ναρκωτικά δισκία, 17 διπλότυπα μπλοκ και 8 φωτοαντίγραφα ιατρικών συνταγών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 56 ετών και μία 50χρονη.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο 44χρονος με την 50χρονη πωλούν ναρκωτικά δισκία σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν από τους αστυνομικούς υπό διακριτική παρακολούθηση και κατελήφθησαν προχθές το απόγευμα στο προαύλιο Ιερού Ναού στο Βόλο να κατέχουν 20 ναρκωτικά δισκία, κατανεμημένα σε τέσσερις καρτέλες των πέντε δισκίων η καθεμιά, με σκοπό την εμπορία τους.
Τα ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • (217) ναρκωτικά δισκία,
  • μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, βάρους (4,2) γραμμαρίων και
  • οκτώ (8) φωτοαντίγραφα ιατρικών συνταγών τις οποίες είχε χορηγήσει ο 56χρονος συλληφθείς γιατρός.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο 56χρονος χορηγούσε έναντι χρηματικής αμοιβής, στους άλλους δύο συλληφθέντες, ιατρικές συνταγές με αναγραφόμενες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών δισκίων. Ο 44χρονος με την 50χρονη χρησιμοποιούσαν τις συνταγές αυτές για να προμηθεύονται ναρκωτικά δισκία και να τα διακινούν σε χρήστες ναρκωτικών.
Ο 56χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία και το ιατρείο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • είκοσι οχτώ (28) ναρκωτικά δισκία και
  • δεκαεπτά (17) διπλότυπα μπλοκ ιατρικών συνταγών των πενήντα (50) σελίδων, σε δύο (2) από τα οποία περιλαμβάνονται τα αποκόμματα των προαναφερόμενων οκτώ (8) συνταγών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/349579/volos-diakinoysan-narkotika-exo-apo-ekklisia#ixzz2fjXTSUOS