Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους μελετά η κυβέρνηση.

Μετά από δημόσιο διάλογο οι αποφάσεις για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης.
Απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ
Η κυβέρνηση μελετά το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου.
Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη και Μαρίας Ρεπούση για τη θεσμική αναγνώριση της ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει ότι με τον Ν. 3719/2008 δόθηκε δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης αποκλειστικά σε άτομα διαφορετικού φύλου και ότι η διάταξη αυτή δημιουργεί συνθήκες διάκρισης κατά των ατόμων του ιδίου φύλου που επιθυμούν να συνάψουν το συγκεκριμένο σύμφωνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αγνοεί ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ρυθμίζεται το ζήτημα της συμβιωτικής σχέσης ομόφυλων προσώπων, καίτοι υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν τον θεσμό της καταχωρημένης συμβίωσης». Εντούτοις, προσθέτει, σε επίπεδο Ε.Ε. δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για το εν λόγω ζήτημα.
thriskeftika.blogspot.gr