Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αναφορά – σοκ Δανέζικης εφημερίδας αποκαλύπτει ότι ισλαμιστές “απελευθερωμένοι” από τους Αμερικανούς συμμετέχουν στο πλευρό της Αλ Κάιντα στην γενοκτονία της Συρίας.

 Στο Facebook σχετικά γράφουν « Ο ΑΛΑΧ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ».Δανός υπήκοος πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο μπορεί να έχει σκοτωθεί στη Συρία
(μετάφραση)
Ο Slimane Hadj Adberahmane και ακόμα ένας Δανός έχει αναφερθεί ότι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία. Η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΡΕΤ) της Δανίας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει με βεβαιότητα το θάνατο τους
Ο πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο Δανίας Slimane Hadj Abderahmane, μπορεί να σκοτωθεί στη Συρία.
Ισλαμικές ομάδες αναφέρουν το θάνατό του, αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αστυνομία, PET στην Δανία, μπορεί να «μην επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σίγουρα».
- PET δεν μπορεί να επαληθεύσει αξιόπιστα τις πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ότι ο δανικής εθνικότητας Slimane Hadj Abderahmane σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Συρία, αναφέρει η PET στο Ritzau. Η ΡΕΤ έχει γνώση των Δανών υπηκόων της με μόνιμη κατοικία τη Δανία, τα οποία έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να «συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.
Η εφημερίδα Politiken.dk μαθαίνει ότι ο Slimane μαζί με άλλον ένα δανό πολίτη σκοτώθηκε περίπου πριν από δύο ημέρες στην περιοχή γύρω από τη Δαμασκό. Ο Slimane Hadj Abderrahmane είχε αφιχθεί στη Συρία περίπου τέσσερις μήνες πριν.
Ταυτόχρονα, τονίζει η Δανική υπηρεσία πληροφοριών ότι ο Slimane Hadj Abderahmane έχει αποτελέσει αντικείμενο ειδικών περιορισμών της ελευθερίας των κινήσεών του», αφού είχε μεταφερθεί από το στρατόπεδο του Γκουαντάναμο το 2004.
Στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις Προξενικές Υπηρεσίες δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ο θάνατος του.
- Έχουμε λάβει πληροφορίες σχετικά με το θάνατο στη Συρία, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν είναι ο Slimane Hadj Abderahmane. Αυτή τη στιγμή εργάζονται σκληρά για να πάρει την επιβεβαιώσει ή αρνηθεί, λέει υπεύθυνος του ΥΠΕΞ
Στο Facebook σχετικά γράφουν « Ο ΑΛΑΧ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» σχετικά με τον Slimane Hadj Abderahmanes και τον θάνατο τους στη Συρία.
Ο Slimane Hadj Adberahmane αφήνει σε αυτή την περίπτωση, μια γυναίκα και δύο παιδιά πίσω εάν έχει σκοτωθεί..
Η Δανική υπηρεσία πληροφοριών PET γράφει σε ένα δελτίο τύπου:
«Η PET δεν μπορεί να επαληθεύσει αξιόπιστα τις πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ότι ο δανικής εθνικότητας κύριος Slimane Hadj Abderahmane σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Συρία. Ως τελευταία εκτίμηση του ΡΕΤ της ειδικής υπηρεσίας της τρομοκρατικής απειλής κατά της Δανίας, η PET έχει επίγνωση του γεγονότος ότι ένας αριθμός των ατόμων που διαμένουν μόνιμα στη Δανία ταξίδεψε στη Συρία για να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του καθεστώτος Άσαντ, και ότι πολλοί έχουν ενταχθεί ή είχουν την πρόθεση να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα που συνδέονται με μαχητική ισλαμική ομάδα. Ο δανικής εθνικότητας κύριος Slimane Hadj Abderahmane το 2004 μεταφέρθηκε στη Δανία από το στρατόπεδο του Γκουαντάναμο, αφού οι αμερικανικές αρχές είχαν αποφασίσει να μην ασκήσουν δίωξη αυτόν. Κατά τη μετάταξη στην Δανία οι αρχές των ΗΠΑ ακλούθησαν τον Slimane Hadj Abderahmane στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Θα πρέπει να σημειωθεί στο πλαίσιο αυτό ότι ο Slimane Hadj Abderahmane μετά τη μεταβίβαση αποτέλεσε αντικείμενο ειδικών περιορισμών της ελευθερίας των κινήσεών του (του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα).
olympia.gr