Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κόμματα και κυβερνήσεις, χτυπούν ανηλεώς την ορθοδοξία στην Ελλάδα, όταν 17,000 τζαμιά στην Τουρκία έκανε ο Ερντογάν.

17.000 νέα τζαμιά κατασκευάστηκαν την περίοδο που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία δηλαδή χρόνια, ενώ την ίδια χρονική περίοδο τα νέα σχολεία που αναγέρθηκαν σε όλη την τουρκική επικράτεια φτάνουν τα... μηδέν. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Milliyet.
Πιο συγκεκριμένα τα τζαμιά στην Τουρκία όταν ανέβηκε ο Ερντογάν στην εξουσία ανερχόντουσαν στα 76.000 αριθμός ο οποίος εκτοξεύτηκε στα 93.000 στα τέλη του 2-12 ενώ τα δημόσια σχολεία από 32.000 παρέμειναν στα 32.000.

Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου Mega-τζαμιού στην Κωνσταντινούπολη το «οποίο θα μπορεί να φαίνεται και από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ενώ θα έχει τον υψηλότερο μιναρέ του κόσμου» όπως είχε αναγγείλει χαρακτηριστικά.
Το τελευταίο είναι ένα ακόμη «φαραωνικού» τύπου έργο που έχει εξαγγελθεί από την τουρκική κυβέρνηση μετά την κατασκευή του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο πάλι στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης αλλά και τη νέα διώρυγα που θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι έχει «κρυφή ατζέντα» επανα-ισλαμοποίησης της χώρας. Προφανώς ο Τούρκος πρωθυπουργός και από τη «φόρα» που έχει πάρει χτίζοντας τζαμιά στην Τουρκία ζήτησε και από την Ελλάδα να χτίσει τζαμί στην Αθήνα.

newsbomb.gr