Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Να γιατί τα μασονικά πλοκάμια έβαλαν φυλακή τον Εφραίμ.

Ανοιχτό πόλεμο έχουν κηρύξει παρασκηνιακά κέντρα του μυστηρίου της ανομίας κατά της Ορθοδοξίας επιχειρώντας να κλονίσουν την πίστη του χριστεπώνυμου ποιμνίου ενσπείροντας την αμφιβολία για τον Χριστό και για τους λειτουργούς της Εκκλησίας.
 Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια επιλέγουν την παραμονή της Γέννησης του Θεανθρώπου προκειμένου να σπείρουν ζιζάνια και να διαταράξουν την ενότητα! Μέσα στο πλαίσιο αυτό το 2008 τα μασωνικά αυτά κέντρα που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στην πολιτική, τη δικαιοσύνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμη και σε θρησκευτικούς ταγούς έδωσαν συγκεκριμένη εντολή να παίξει και από την τηλεόραση η υβριστική κινηματογραφική ταινία Κώδικας Ντα βίντσι, την οποία επανέλαβαν και το 2010 ενώ το 2009 έπαιξαν μία άλλη υβριστική ταινία την Ιλουμινάτι!
 Ωστόσο, παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν δεν πέτυχαν τα προσδοκώμενα γι’ αυτούς αποτελέσματα.
Έτσι, επιστράτευσαν εφέτος κατά την παραμονή των Χριστουγέννων να διασπάσουν την διαχρονική σύνδεση που ενώνει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς με το Αγιώνυμον περιβόλι της Παναγίας μας, το Άγιον Όρος! Βέβαια και παλιότερα επιχείρησαν να διαπράξουν ένα παρόμοιο έγκλημα χρησιμοποιώντας την Μονή Εσφιγμένου αλλά ο Παντοδύναμος Θεός δεν άφησε να καταστεί αυτό εφικτό χαλώντας τα σχέδια τους!
 Με κάθε τρόπο όμως τα άνομα αυτά σκοτεινά κέντρα χρησιμοποιούν τα πειθήνια τυφλά όργανά τους για να διασύρουν στο χριστεπώνυμο ορθόδοξο ποίμνιο το τίμιο ράσο. Επιχειρούν μεθοδικά να διαταράξουν την ενότητα μεταξύ κλήρου και λαού προκειμένου να υλοποιήσουν τα πονηρά σχέδια του Αντιδίκου...
Εφέτος λοιπόν οι σύγχρονοι αυτοί όψιμοι Καλικάτζαροι βάλθηκαν να ενσπείρουν το σπόρο της αμφιβολίας στις καρδιές των πιστών βάλλοντας κατά του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ! 
Έκριναν λοιπόν σκόπιμο να αποφασίσουν την προφυλάκισή του την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων με το σκεπτικό ότι ήταν ύποπτος φυγής και παρουσιάζοντάς τον ως κοινό καοποιό και εγκληματία!!!
Προσπάθησαν δηλαδή να παίξουν με τη νοημοσύνη όλων των χριστιανών προκαλώντας ευθέως και με απροκάλυπτο τρόπο το θρησκευτικό συναίσθημα! Και αυτό γιατί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου μόλις πριν από λίγες εβδομάδες επέστρεψε από περιοδεία που έκανε στη Ρωσία συνοδεύοντας το θησαυρό της Μονής, την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 Η παρουσία μάλιστα της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία σύμφωνα με τα κέντρα αυτά εκτιμάται πως συνέβαλε τα πλείστα όχι μόνο στην εκλογική νίκη του Βλαδημίρ Πούτιν αλλά και στην περαιτέρω προσέγγιση των δύο αδελφών Ορθοδόξων λαών της Ελλάδος και της Ρωσίας. Γι’ αυτό και θεωρήθηκε για άλλη μία φορά υπεύθυνος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ!
Βέβαια στο μάτι του μασωνικού κυκλώνα ο εν λόγω ιερωμένος είχε μπει και παλαιότερα για δύο συγκεκριμένες πράξεις του. Η πρώτη αφορούσε την βάπτιση του διαδόχου του βασιλικού θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου σε ορθόδοξο χριστιανό πριν από μερικά χρόνια... Η πράξη του αυτή προκάλεσε τότε θύελλα αντιδράσεων στην Μ. Βρετανία που έφθασε στο σημείο να κατηγορηθεί ο Κάρολος από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ ακόμη και ως ... ομοφυλόφιλος!!!
Ήταν τόσο σφοδρή και πρωτοφανής η επίθεση που του έγινε που αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις εντολές που του έδωσαν τα συγκεκριμένα κέντρα για να μην απομακρυνθεί από το θρόνο... μιας και ο βασιλιάς αποτελεί και τον αρχηγό της Αγγλικανικής Εκκλησίας!
Ακολούθησε αποστολή συγκεκριμένου προσώπου της Μασωνίας στο Άγιο Όρος, το οποίο μέσα από τη θέση ισχύος και τη διασύνδεσή του στην πολιτική σκηνή του τόπου και με τις Μονές συνέβαλε τα πλείστα στην εμπλοκή της Μονής του Βατοπεδίου στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, παρασύροντας τον ηγούμενο!
Επιστρατεύθηκε με λίγα λόγια ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο με τριπλό στόχο.
 Ο πρώτος αφορούσε έμμεσο εκβιασμό γνωστού Έλληνα επιχειρηματία προς την τότε κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή προκειμένου να θέσει στο αρχείο και να αποσιωπήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο εξαπάτησης ομογενών από μέρους του!
 Μάλιστα ο εν λόγω επιχειρηματίας πρωτοστάτησε και στην έκταση που έλαβε το υποτιθέμενο σκάνδαλο, το οποίο η Βουλή έθεσε στο αρχείο. 
Ο δεύτερος στόχος αφορούσε την ίδια την κυβέρνηση η οποία έπρεπε να πληρώσει το τίμημα αποστασιοποίησής της από τα παράνομα κέντρα εξουσίας. Και ως αποστασιοποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή θεωρήθηκε για αυτούς αφενός μεν το βέτο κατά της ένταξης των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) και αφετέρου η προσέγγιση της Ελλάδος με τη Ρωσία μέσω της συνεργασίας για το φυσικό αέριο και του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης!
Έτσι κινητοποιήθηκε ο ανάλογος μηχανισμός σε όλα τα επίπεδα και εδόθη ευθέως από τα ίδια αυτά μασωνικά κέντρα η σαφής εντολή στον Καραμανλή, όπως έγραψε προσφάτως το περιοδικό «Crass» να εγκαταλείψει την εξουσία... Ο τρίτος στόχος αφορούσε τον ίδιο τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, ο οποίος πέραν του συνεχούς πολυετούς διασυρμού του και της προσπάθειας που καταβλήθηκε μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου να απομακρυνθεί από την ηγουμενία δέχθηκε και επιπλέον πλήγμα, μέσω της εξαρτημένης κατά πολύ από τα κέντρα τούτα ελληνικής δικαιοσύνης. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ θεωρήθηκε όχι μόνο ως υπαίτιος της κατήχησης και του βαπτίσματος του διαδόχου Καρόλου αλλά και ως άμεσος σύνδεσμος της κυβέρνησης Καραμανλή με τη Ρωσία.
Επιπλέον από τα άνομα αυτά κέντρα η πρόσφατη μετάβαση της Αγίας Ζώνης εκτιμήθηκε ως άμεση στήριξη της κυβέρνησης Πούτιν στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία στη Ρωσία αλλά και ως προσπάθεια ενίσχυσης των αδελφικών δεσμών του ελληνικού και ρωσικού λαού.
Όλα αυτά αποτέλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες και τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και προκάλεσε την έξωθεν εντολή για άμεση προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ.
Η απόφαση φέρεται να ελήφθη έξωθεν και απλώς το εκτελεστικό μέρος αυτής ανέλαβε η πτωχευμένη από τα αλλεπάλληλα δικαστικά σκάνδαλα ελληνική δικαιοσύνη...
 Μη προβλεπόμενη συσπείρωση Ορθοδόξων
Ωστόσο, παρά την προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης από τυφλά όργανα της Μασωνίας συνηγορούμενης και της Πολιτείας, που απέβλεπε στην παρουσίαση του γέροντα Εφραίμ ως τον χείριστο εγκληματία, το σχέδιο των άνομων αυτών παρασκηνιακών κέντρων εξουσίας προκάλεσε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προέβλεπαν...
Και αυτό γιατί με εξαίρεση το συνειδητά αιχμάλωτο από τα κέντρα αυτά Οικουμενικό Πατριαρχείο που προτίμησε την πολιτική του Ποντίου Πιλάτου και τον δυστυχή και απομονωμένο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο το σύνολο των Ορθοδόξων Ιεραρχών στην Ελλάδα αλλά και το Πατριαρχείο Μόσχας καταδίκασαν την απόφαση της δικαιοσύνης καταγράφοντας σ’ αυτήν τις εμφανείς σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην παρούσα κυβέρνηση υπηρετεί ως υφυπουργός Δικαιοσύνης ο κατ’ εξοχήν κατήγορος του ηγουμένου και της Μονής Βατοπεδίου Γ. Πεταλωτής...
Το σημαντικότερο όμως είναι πως τις φανερές αυτές σκοπιμότητες διέκρινε και το ορθόδοξο χριστεπώνυμο ποίμνιο, το οποίο για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό όχι μόνο συστρατεύθηκε στο πλευρό του ηγουμένου αλλά επιπλέον άρχισε να κατανοεί τις μεθοδεύσεις και τα τερτίπια του Αντιδίκου κατά της Πολιτείας του Αγίου Όρους και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτό ακριβώς το γεγονός προκάλεσε μία πρωτοφανή συσπείρωση των Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία εκ των πραγμάτων καθιστά μπούμερανγκ την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.
Η συγκεκριμένη απόφαση άλλωστε εκτός των άλλων πλήττει τον ίδιο το θεσμό της δικαιοσύνης, που αποτέλεσε θύμα ενδόμυχων σκοπιμοτήτων αλλά και εκθέτει για άλλη μία φορά την πολιτική εξουσία του τόπου, η οποία αποδεδειγμένα πλέον με τα διάφορα τερτίπια της ακολουθεί την ίδια οδό της προδοσίας μ’ αυτήν του Εφιάλτη! Οδός που την καθιστά παντελώς ανίκανη να αντιδράσει στις αποφάσεις των κέντρων του μυστηρίου της ανομίας που λυμαίνονται με κάθε τρόπο όχι μόνο την ευλογημένη πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη την οικουμένη.
 
Ανακοίνωση στήριξη στον π. Εφραίμ από την Ιερά Επιστασία
«Προξενεί εις ημάς, ως και εις άπαντα τον αγιορειτικόν κόσμον, βαθύ άλγος η εσπευσμένη έκδοσις και αποστολή του ως άνω εντάλματος συλλήψεως κατά τας παραμονάς της λαμπράς εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η ανεξήγητος σπονδή και η άμεσος κινητοποίησις ισχυράς αστυνομικής δυνάμεως και η επείγουσα αποστολή εισαγγελέως, με παράκαμψιν των αγιορείτικων θεσμίων, δια την σύλληψιν Υμών, ως εάν επρόκειτο περί προσώπου κακοποιού και άκρως επικινδύνου. Αι ενέργειαι αύται προσβάλλουν το θρησκευτικόν αίσθημα του πιστού λαού, την Αγιωτάτην Εκκλησίαν ημών και τον Αγιορειτικόν Μοναχισμόν.
Άγιοι πατέρες και αδελφοί, συμμεριζόμεθα τον πόνον και το μέγεθος της πρωτοφανούς δοκιμασίας και του σταυρού, τον όποιον αίρετε κατά τας αγίας ταύτας ημέρας, κατά τας οποίας αδίκως διασύρεται και οδηγείται εις προφυλάκισιν ο πνευματικός Υμών Πατήρ, γνωστός εκ νεότητος δια την αγάπην αυτού προς την Εκκλησίαν και τον μοναχισμόν και την πολυετή προσφοράν, τόσον εις την Ιεράν Υμών Μονήν, όσον και γενικώτερσν εις το Άγιον Όρος. Ούτως εν τω προσώπω αυτού προσβάλλεται άπασα η Αγιορείτικη Αδελφότης...» Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση στήριξης της Ιεράς Επιστασίας.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιεραρχία
 «Την ουσία της υπόθεσης δεν την γνωρίζω και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος όπως άλλωστε και κάθε χριστιανός με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω», δήλωσε ξαφνιάζοντας τους πάντες ο συνήθως σιωπηλός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Ανάλογες δηλώσεις έκανε το σύνολο σχεδόν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος καταγγέλλοντας τις πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονταν πίσω από την απόφαση.
«... Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της εν λόγω αποφάσεως. Λέω, όμως, ότι εν όψει των Χριστουγέννων και, γενικώς, των εορτών του Δωδεκαημέρου, το να φυλακισθή ο Καθηγούμενος ως κοινός κακοποιός, αποτελεί πράξη που στρέφεται κυρίως εναντίον της Εκκλησίας και, φυσικά, και εναντίον του Αγίου Όρους, προς μεγάλη χαρά των Εκκλησιομάχων.
 Όταν, όμως, πλείστοι όσοι απατεώνες, λυμεώνες του δημοσίου χρήματος, ανήθικοι, διεφθαρμένοι, μεγαλέμποροι ναρκωτικών, κλέφτες και ληστές, κυκλοφορούν ελεύθεροι στην κοινωνία, συνεχίζοντας, περίπου ανενόχλητοι, το ολέθριο έργο τους, η δικαιοσύνη μας εξαντλείται σ’ έναν καλόγηρο; Κι’ αν, επί τέλους, ο εν λόγω καλόγηρος προέβη σε κάποιες συναλλαγές με εκπροσώπους της Πολιτείας, αυτό έγινε - όπως όλοι γνωρίζουν - για να έχη πόρους και να συντηρήται το μεγάλο Μοναστήρι του Βατοπαιδίου με την πολυπληθή Αδελφότητα (πάνω από 120 μέλη) και τους προσκυνητές, που σε πυκνά πλήθη κατακλύζουν κυριολεκτικά το Μοναστήρι, όπου τους παρέχεται όχι μόνο πνευματική βοήθεια, αλλά και τροφή και φιλοξενία, επί καθημερινής βάσεως.
Ας προσέξη πολύ η Πολιτεία να μην προκαλή το θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού. Τον φθάνει η φτώχεια και η δυστυχία, που του έχουν προκαλέσει άφρονες και ανίκανοι πολιτικοί. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Το Έθνος χρειάζεται, πάνω απ’ όλα ενότητα και ομοψυχία, η οποία, όμως, δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις. Στώμεν καλώς ». Αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα που ενδεικτικά παρουσιάζουμε προκειμένου να δείξουμε το πλαίσιο που κινήθηκε το σύνολο των ανακοινώσεων των Ιεραρχών.
 
Το Πατριαρχείο Μόσχας
Για πολιτικό δάκτυλο στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ κάνει λόγο και η Ρωσική Εκκλησία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου. «Θα πρέπει να περιμένουμε τη δέουσα δικαστική διαδικασία, τόσο από την πλευρά των κατηγόρων, όσο και από εκείνη της υπεράσπισης του π. Εφραίμ. Και μόνο το δικαστήριο μπορεί να ζυγίσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Θα ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι δίκαιο, έντιμο δικαστήριο, ότι εκεί δεν θα υπάρχει πολιτική η αντιχριστιανική διαπλοκή, αλλά μοναδικός στόχος θα είναι να μάθουμε την αλήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μέσα στο ανωτέρω πλαίσιο ενδεικτικό εξάλλου είναι ότι ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να παραιτηθεί ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής
 
 Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011