Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Τούρκοι έστειλαν τους χωρικούς στο σημείο βομβαρδισμού! ‘Τα έκανε θάλασσα’ η ΜΙΤ

Oμολογεί  την στρατιωτική γκάφα και μιλά για «επιχειρησιακό λάθος» η τουρκική κυβέρνηση για το αεροπορικό κτύπημα με 4  F-16 που προκάλεσε τον θάνατο 35 αμάχων στην ΝΑ Τουρκία.
Υπάρχει όμως καταγγελία και για “παγίδευση” των χωρικών-λαθρέμπορων…
O τουρκικός τύπος δίνει νέα στοιχεία και καλύπτει ευρέως την χθεσινή επίθεση των  τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με πυραύλους κοντά στα σύνορα με το Ιράκ που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 35 αμάχων – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων – πολιτών που πιθανότατα έκαναν λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου , ενώ η τουρκική αεροπορία τους εξέλαβε ως μέλη του ΡΚΚ που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εντός της Τουρκίας.
Τα θύματα της επίθεσης ήταν νέοι μεταξύ 16-20 ετών από τα χωριά Ορτασού και Γκιουλγιαζί, και 28 από τους 35 νεκρούς έφεραν το ίδιο επώνυμο..
Τα τουρκικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ λόγω των μουλαριών που συνόδευαν τους λαθρέμπορους, επειδή το ΡΚΚ χρησιμοποιεί μουλάρια για την μεταφορά πυρομαχικών όταν διέρχεται τα τουρκο-ιρακινά σύνορα και ετοιμάζεται για επιθέσεις εντός της Τουρκίας.
Η  επίθεση έλαβε χώρα έπειτα από λανθασμένη πληροφορία τη μυστικής  υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ για κινήσεις «τρομοκρατών» του ΡΚΚ στα σύνορα με το Ιράκ και διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι το ΡΚΚ ετοιμαζόταν να προβεί σε αντίποινα για πρόσφατες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά του ΡΚΚ στην ευρύτερη περιοχή.
Ωστόσο  ο αρχηγός του κόμματος BDP κ. Σελαχατίν Ντεμιρτάς έδωσε μια άλλη – συγκλονιστική- εκδοχή που καταγράφεται από μερίδα του τύπου: καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για το ατύχημα, τόνισε ότι οι λαθρέμποροι χωρικοί κατευθύνονταν προς το χωριό τους όταν μια ομάδα στρατιωτών τους ανέκοψε και τους υποχρέωσε να ακολουθήσουν άλλη διαδρομή, και στην συνέχεια επακολούθησε το αεροπορικό κτύπημα.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ κ. Χουσείν Τσελίκ έσπευσε να χαρακτηρίσει το επεισόδιο ως «επιχειρησιακό ατύχημα» και επ΄ ουδενί ως σκόπιμη ενέργεια, εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο των αμάχων και τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα για τα λάθη κυρίως στον τομέα των πληροφοριών που οδήγησαν στην λανθασμένη αεροπορική επιδρομή.
Προφανώς γιατί ήξερε την συγκλονιστική καταγγελία του  Ντεμιρτάς  και ήθελε να θολώσει τα νερά και να προλάβει μεγαλύτερη κατακραυγή …
Ενδιαφέρον έχει ότι έγιναν πολλές  διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Ντιγιάρμπακιρ αλλά και πολλές άλλες πόλεις της ΝΑ Τουρκίας. Επίσης ο αρχηγός του BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς κήρυξε τριήμερο πένθος για το θάνατο των αμάχων.. .