Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσιεύματα θέλουν την αποσύνθεση του πληθυσμού εντός Ελλάδος.


Δεν υπάρχει "πλημμυρίδα" Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία
Παρά τα πλείστα δημοσιεύματα στην Ελλαδά αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, περί νέου μεγάλου μεταναστευτικού...
κύματος στην Αυστραλία, εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης δήλωσε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες «περί πλημμυρίδας» μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Η τελευταία, υπερμεγέθυνση του θέματος, έγινε από την εφημερίδα «The Guardian» και το σχετικό της δημοσίευμα το αναπαραγάγουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αλλά και ελληνικά. 
«Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για μετανάστευση από την Ελλάδα, αλλά δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά ούτε οι αιτήσεις, ούτε αυτοί που μεταναστεύουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης.«Κατά το τρέχον έτος, 2.500 Έλληνες πολίτες έφυγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αυστραλία και άλλοι 40.000 έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον», έγραψε η εφημερίδα «The Guardian».
Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία «το 2010 1,21 εκατομμύρια κάτοικοι της Ελλάδας εγκατέλειψαν τη χώρα, ποσοστό 10,8% του πληθυσμού».
Τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης για αφίξεις από την Ελλάδα που δημοσίευσε πρόσφατα ο «Νέος Κόσμος» (1/12/2011) δείχνουν, ότι τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 4.835 τουριστικές βίζες (και όχι για μετανάστες) σε Έλληνες εκ των οποίων 4.824 ήρθαν στην Αυστραλία.
Μόλις προχθές η πρεσβευτής της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλούμφιλντ, ενημέρωσε επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων ότι ο ετήσιος αριθμός Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 120 και 140 ατόμων. Το ίδιο ισχύει και για φέτος.
Τα στοιχεία δείχνουν, ότι «οι Έλληνες που έφθασαν στην Αυστραλία μετά την οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας δεν είναι μετανάστες, είναι τουρίστες με προσωρινή διαμονή στην Αυστραλία και χωρίς δικαίωμα εργασίας».
Εν τω μεταξύ, η ακατάσχετη μυθολογία για την «ελληνική μετανάστευση άρχισε να δυσχεραίνει περισσότερο τις προσπάθειες Ελλήνων να ταξιδέψουν στην Αυστραλία με τουριστική, φοιτητική η άλλη βίζα, καθώς και τις προσπάθειες Ελλήνων τουριστών ή φοιτητών, που βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία, να παρατείνουν την παραμονή τους».
Οι αρμόδιες αυστραλιανές Αρχές φέρεται να «κοσκινίζουν», πλέον, κάθε αίτηση από Ελλάδα με πρόσθετο άγχος για τους αιτούντες.